Orașul va găzdui ultimul meci al tricolorilor din faza grupelor, duelul cu Slovacia, programat pe 26 iunie, ora locală 18:00.

Fotbal și plimbare pe faleza râului Main? Fan Zone-ul din Frankfurt, situat chiar pe malul râului, le va permite suporterilor români să se bucure de amândouă la EURO.

Suporterii tricolori își vor da întâlnire în Cornerul României din Fan Zone-ul oficial UEFA din Frankfurt în ziua partidei cu Slovacia.

 • Locație Fan Zone Frankfurt: Untermainkai (malul Mainului) – Vezi hartă
 • Program Fan Zone Frankfurt: 26 iunie, începând cu ora locală 13:00

La fel ca în celelalte orașe în care România a jucat la EURO 2024, suporterii care vizitează cornerul României în Fan Zone vor avea parte de activități speciale, premii și întâlniri cu invitați speciali:

 • 13:00 – 14:00 | Marius Niculae și Lucian Sănmărtean se vor întâlni cu suporterii, vor oferi autografe și se vor fotografia alături de ei;
 • 13:30 – 15:00 | Vizionare a filmului „În Inima Naționalei – Din vestiar până în Germania”
 • 14:00 – 15:00 | Două campionate Football Cages – turnee cu premii;
 • 15:00 – 16:00 | susținătorii României, Corina Caragea, Mihai Bobonete, Cătălin Scărlătescu, Ivan Anișoreac și Ciprian Stoica, vor veni în Fan Zone pentru a se întâlni cu suporterii tricolori.

De asemenea, în piața din Hauptwache, din centrul orașului, fanii vor găsi și punctul Fan Embassy, marcat cu steaguri galbene, unde voluntarii îi vor ghida către Fan Zone și le vor oferi toate informațiile necesare călătoriei în Frankfurt.

 • Locație Fan Embassy Frankfurt: Hauptwache – Vezi hartă

Instalează aplicația Tricolorii pentru a afla toate informațiile despre activitățile Naționalei din Frankfurt, programul lor și hărți utile suporterilor! 

ACCES STADION

Toate biletele de meci vor fi disponibile și vor putea fi folosite exclusiv în format digital, pe telefoanele mobile. Biletele vor fi generate și puse la dispoziția suporterilor care le-au achiziționat cu puțin timp înainte de turneul final, prin intermediul aplicației UEFA Mobile Tickets. 

 • Descarcă-ți biletele de meci pe aplicația UEFA Mobile Tickets, disponibilă pentru Android și IOS. 
 • Transferă biletele persoanelor din grupul tău înaintea călătoriei la EURO 2024. 

Toată lumea trebuie să aibă bilet de meci pentru a intra în stadion, inclusiv bebelușii și copiii mici. 

Posesorii de bilet cu vârste sub 16 ani pot intra pe stadion numai acompaniați de un adult. Adultul respectiv trebuie să aibă bilet de meci valid.  

REGULI ACCES STADION

 • Ia in calcul faptul că stadioanele de la EURO 2024 ar putea opera diferit față de modul în care ești tu obișnuit. 
 • Este necesar să ai mereu asupra ta un card de identitate valid, în original. Copiile nu sunt luate în considerare. 
 • Gențile și ghiozdanele cu dimensiuni mai mari decât formatul A4 nu vor fi permise în interiorul stadionului. 
 • Poti intra pe stadion cu o baterie externă de dimensiune redusă care nu depășește dimensiunea telefonului tău. 
 • Camerele foto/video profesionale nu sunt permise în interiorul stadionului. 
 • Umbrelele cu baston nu sunt permise in interiorul stadionului. Singurele umbrele permise sunt cele pliabile, de dimensiuni mici. 

Citește AICI regulamentul integral pentru accesul pe stadion. 

PERMISUL DE CĂLĂTORIE VALABIL 36 DE ORE

Posesorii de bilete la meci au dreptul să obțină Permis de călătorie valabil 36 de ore pentru întreaga rețea regională de transport public, fără cost adițional. 

 • Perioada de valabilitate: 

De la ora locală 06:00, în ziua meciului, până la ora locală 18:00, în ziua următoare. 

 • Cum obții Permisul de Călătorie valabil 36 de ore: 
  • Suporterii care au bilet la meci  pot merge la anumite puncte din oraș pentru a primi permisul respectiv. Atenție: biletul la meci nu le oferă suporterilor gratuitate în mijloacele de transport public, ci numai permisul respectiv. 
  • Permisul de transport poate fi descărcat direct și prin aplicația UEFA EURO 2024, disponibilă pentru Android și IOS. Mai multe informații despre modul în care poți obține permisul de călătorie valabil 36 de ore vor fi oferite în apropierea startului EURO 2024. 
 • Zona de călătorie: 

Abonamentul acoperă atât transportul public din orașele gazdă de la EURO 2024, cât și călătoriile feroviare regionale din cadrul rețelei relevante de transport. Atenție, serviciile feroviare pe distanțe mari (ICE, IC sau EC) nu pot fi utilizate cu Permisul de Călătorie valabil 36 de ore. 

De notat că posesorii de bilet la meciurile din Gelsenkirchen, Dortmund, Dusseldorf și Koln vor fi eligibili să călătorească pe rețelele VRR și VRS. 

REȚELELE

INFORMAȚII ORAȘ

Frankfurt am Main, prescurtat Frankfurt, este un oraș vibrant și divers care cuprinde foarte multe atracții captivante. Orașul iese în evidență prin tavernele Apfelwein (cidru de mere), atmosfera revitalizată din centrul vechi, muzeele sale renumite, parcurile verzi și liniștitoare și, nu în ultimul rând, zgârie-norii care te trimit cu gândul la Manhattan. 

În Frankfurt, secole de cultură se intersectează cu tendințele actuale, tradițiile se armonizează cu modernitatea, iar spațiile verzi se îmbină cu flerul urban – toate în mijlocul Europei și conectate cu restul lumii. 

Principalele atracții din Frankfurt 

 • Römerberg/Neue Altstadt
  Centrul istoric al orașului (Römerberg) a fost reconstruit în 1986, iar noul “centru vechi” (Neue Altstadt) în 2018, după planuri istorice. Plimbarea prin această zonă le oferă turiștilor o privire asupra istoriei orașului prin numeroase epoci și stiluri arhitecturale. Vezi pe hartă 
 • Eiserner Steg
  Podul pietonal Eiserner Steg este unul dintre cele mai populare locuri dedicate fotografiilor datorită priveliștilor sale emblematice asupra orizontului orașului. Ridicat în 1869, acest pod este construit din fier și beton și leagă centrul orașului și Römerberg cu Sachsenhausen pe malul sudic al râului. Peste 10.000 de pietoni traversează zilnic podul. Vezi pe hartă 
 • Main Tower Aussichtsplattform
  Vrei să vezi orașul de sus?  Main Tower te așteaptă pe platforma de observare pentru a te bucura de priveliștea panoramică spectaculoasă a Frankfurtului.
  Vezi pe hartă 
 •  Mainufer
  Malurile râului Main reprezintă locul perfect pentru a te bucura de lunile calde de vară. Nimic nu întrece un picnic într-un parc chiar lângă râu, cu orizontul orașului în fundal! Cafenelele, bărcile gastronomice și muzeele minunate te așteaptă pe partea de sud a Mainului.
  Vezi pe hartă 
 • Rooftop bars 
  Vei găsi multe baruri tip rooftop în centrul orașului Frankfurt. Când soarele începe să apună în spatele turnurilor, cerul devine roșu și nu există loc mai bun să fii decât pe un rooftop pentru a savura priveliștile uluitoare, alături de o băutură răcoritoare. 

TELEFOANE UTILE

112 – numărul de urgență gratuit pentru asistență din partea pompierilor sau serviciului de ambulanță. 

110 – numărul de urgență gratuit pentru asistență din partea poliției   

FAN EMBASSY 

Fan Embassy. Astfel de puncte funcționează ca un „hub” informațional și de suport pentru fanii echipelor naționale. Ce este unic la ele este că sunt organizate de suporteri, pentru suporteri. Aici vei găsi voluntari vorbitori de limbă română în cazul în care ai nevoie de ajutor sau dorești să afli informații de încredere, ajutor sau coordonare pentru Fan Walks. Punctele sunt organizate cu sprijinul FSE (Football Supporters Europe).    

În Frankfurt, punctul Fan Embassy va fi amplasat în zona centrală, în Plaza Hauptwache, lângă stația de S-Bahn și U-Bahn Frankfurt Hauptwache. (harta aici) 

INFORMAȚII TRANSPORT FRANKFURT

Permis de călătorie valabil 36 de ore
Posesorii de bilete la meci au dreptul la un permis de călătorie valabil 36 de ore în întreaga rețea RMV (Rhein-Main-Verkehrsverbund) fără costuri suplimentare. Abonamentul este valabil de la ora 06:00 în ziua meciului până la ora 18:00 a doua zi. 

Transport public 
Majoritatea autobuzelor de lungă distanță ajung și pleacă de la Gara Centrală din Frankfurt sau Aeroportul Frankfurt (P36 – Terminal 1) . 

Rețeaua de transport public din Frankfurt este foarte densă și acoperă întregul oraș, ceea ce îl face cel mai simplu mod de deplasare. Serviciile includ 70 de linii de autobuz (inclusiv metrobuze care circulă 24/7 și autobuze expres), tramvaie, U-Bahn, S-Bahn și trenuri regionale.  

Utilizați planificatorul de călătorie RMV pentru a vă planifica călătoria și pentru a vă cumpăra biletul online sau de la automate înainte de a vă îmbarca. Când călătoriți cu autobuzul, puteți cumpăra biletul și de la șofer. 

Unele servicii se opresc noaptea, altele funcționează cu frecvență mai mică de la ora 01:30, dar există și o mulțime de autobuze de noapte, atât în ​​timpul săptămânii, cât și în weekend. 

Mașina
Este indicat să nu călătoriți la Frankfurt cu mașina în timpul EURO 2024. Traficul în ziua meciului vă poate crește semnificativ timpul de călătorie, iar centrul orașului poate deveni foarte aglomerat. Nu va fi disponibilă nicio parcare publică pe stadion sau aproape de Fan Zone Mainufer . 

Dacă trebuie să călătoriți cu mașina, mergeți pe autostrăzile A3 sau A5, deși rețineți că ambele sunt considerate a fi printre cele mai aglomerate din Germania. Nu există facilități Park + Ride pe termen lung în Frankfurt. 

Taxi
Există multe companii de taxi în Frankfurt.  Veți găsi taxiuri care așteaptă în zone cheie, cum ar fi Gara Centrală din Frankfurt sau aeroport, și puteti să sunați pentru a comanda o călătorie. 

Rute de transport importante in Frankfurt: 

Important: Liniile de metrou S8 și S9 leagă stațiile Aeroport – Stadion – Centrul Orașului! 

 • Aeroport  (Frankfurt Airport) – Centrul orașului 
  Durata estimativă: 29 min / Vezi rutele AICI 
 • Gara centrală (Frankfurt Hauptbahnhof) Centrul orașului 
  Durata estimativă: 7 min / Vezi rutele AICI 
 • Centrul orașului – stadion 
  Durata estimativă: 32 min / Vezi rutele AICI 
 • Centrul orașului – Fan Zone