România revine în orașul unde a debutat cu o victorie la EURO 2024 (3-0 cu Ucraina), de data asta pentru optimea de finală împotriva Țărilor de Jos. Meciul e programat pe 2 iulie, de la ora locală 18:00.

Înaintea partidei, fanii tricolori se vor putea bucura în Fan Zone de momente pregătite special pentru ei, în Cornerul României.

Fan Zone-ul va fi deschis începând cu ora 13:00, iar la 13:40 fanii români pot fi parte a unui moment special: pe scena principală, Guess Who va cânta melodia „Tot mai sus”!

Înainte de a se îndrepta spre stadion, între 14:00 și 14:30, suporterii tricolori vor avea de asemenea ocazia să se fotografieze alături de Guess Who, Ionuț Rada, Otravă, Ciprian Stoica și Ivan Anișoreac în Cornerul Romaniei.

ACCES STADION

Toate biletele de meci vor fi disponibile și vor putea fi folosite exclusiv în format digital, pe telefoanele mobile. Biletele vor fi generate și puse la dispoziția suporterilor care le-au achiziționat cu puțin timp înainte de turneul final, prin intermediul aplicației UEFA Mobile Tickets. 

 • Descarcă-ți biletele de meci pe aplicația UEFA Mobile Tickets, disponibilă pentru Android și IOS. 
 • Transferă biletele persoanelor din grupul tău înaintea călătoriei la EURO 2024. 

Toată lumea trebuie să aibă bilet de meci pentru a intra în stadion, inclusiv bebelușii și copiii mici. 

Posesorii de bilet cu vârste sub 16 ani pot intra pe stadion numai acompaniați de un adult. Adultul respectiv trebuie să aibă bilet de meci valid.  

REGULI ACCES STADION

 • Ia in calcul faptul că stadioanele de la EURO 2024 ar putea opera diferit față de modul în care ești tu obișnuit. 
 • Este necesar să ai mereu asupra ta un card de identitate valid, în original. Copiile nu sunt luate în considerare. 
 • Gențile și ghiozdanele cu dimensiuni mai mari decât formatul A4 nu vor fi permise în interiorul stadionului. 
 • Poti intra pe stadion cu o baterie externă de dimensiune redusă care nu depășește dimensiunea telefonului tău. 
 • Camerele foto/video profesionale nu sunt permise în interiorul stadionului. 
 • Umbrelele cu baston nu sunt permise in interiorul stadionului. Singurele umbrele permise sunt cele pliabile, de dimensiuni mici. 

Citește AICI regulamentul integral pentru accesul pe stadion. 

PERMISUL DE CĂLĂTORIE VALABIL 36 DE ORE

Posesorii de bilete la meci au dreptul să obțină Permis de călătorie valabil 36 de ore pentru întreaga rețea regională de transport public, fără cost adițional. 

 • Perioada de valabilitate: 

De la ora locală 06:00, în ziua meciului, până la ora locală 18:00, în ziua următoare. 

 • Cum obții Permisul de Călătorie valabil 36 de ore: 
  • Suporterii care au bilet la meci  pot merge la anumite puncte din oraș pentru a primi permisul respectiv. Atenție: biletul la meci nu le oferă suporterilor gratuitate în mijloacele de transport public, ci numai permisul respectiv. 
  • Permisul de transport poate fi descărcat direct și prin aplicația UEFA EURO 2024, disponibilă pentru Android și IOS. Mai multe informații despre modul în care poți obține permisul de călătorie valabil 36 de ore vor fi oferite în apropierea startului EURO 2024. 
 • Zona de călătorie: 

Abonamentul acoperă atât transportul public din orașele gazdă de la EURO 2024, cât și călătoriile feroviare regionale din cadrul rețelei relevante de transport. Atenție, serviciile feroviare pe distanțe mari (ICE, IC sau EC) nu pot fi utilizate cu Permisul de Călătorie valabil 36 de ore. 

De notat că posesorii de bilet la meciurile din Gelsenkirchen, Dortmund, Dusseldorf și Koln vor fi eligibili să călătorească pe rețelele VRR și VRS. 

REȚELELE

INFORMAȚII ORAȘ

München este al treilea cel mai mare oraș din Germania, cu o populație de aproximativ 1.6 milioane de locuitori. Datorită localizării sale în apropierea Munților Alpi și a lacurilor din zonă, precum și a stilului de viață în general relaxat al populației, Munchen a fost etichetat (în glumă) drept cel mai nordic oraș din Italia. 

Principalele atracții din Munchen: 

 • Marienplatz 

Întotdeauna se întâmplă ceva în faimoasa piață din Munchen, fie că este vorba despre un târg de Crăciun, un eveniment din oraș, o sărbătoare de titlu a lui Bayern München sau adunări de tot felul. 
Vezi pe hartă 

 • Deutsches Museum 

Deutsches Museum din München este unul dintre cele mai mari muzee de știință și tehnologie din lume. Un adevărat Eldorado pentru fanii tehnologiei și curioși!
Vezi pe hartă 

 • Olympiapark 

Parcul Olimpic este privit la nivel mondial ca un adevărat exemplu pentru reutilizarea cu succes a unui spațiu olimpic. Pe Stadionul Olimpic, echipe din toată lumea s-au luptat pentru titlurile de campioni europeni și mondiali. În interiorul și în jurul parcului există atât facilități sportive, cât și muzee, zone cu peisaje impresionante și grădini specializate în servirea de bere. Pe parcursul turneului, aici va fi amplasat și Fan Zone-ul oficial al EURO 2024!
Vezi pe hartă 

 • English Garden 

Grădina Engleză este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume, măsurând o suprafață de aproximativ 640 de terenuri de fotbal. Parcul a devenit cunoscut pentru popularul său „val de surf” de pe râul Eisbach, la intrarea de sud – Eisbachwelle.
Vezi pe hartă  

 • Viktualienmarkt 

Situat în inima Centrului Vechi, Viktualienmarkt a fost inițial o piață de fermieri. Astăzi, acolo găsești tot ce îți dorești, de la produse tradiționale bavareze până la produse exotice.
Vezi pe hartă  

TELEFOANE UTILE

112 – numărul de urgență gratuit pentru asistență din partea pompierilor sau serviciului de ambulanță. 

110 – numărul de urgență gratuit pentru asistență din partea poliției 

Consulatul General al României în Munchen+49 171 4023411 (pe Google Maps), Call-Center în România: +49 89 553307 sau +49 89 98106143. (de verificat) 

FAN EMBASSY / INFO POINT 

Info Point. Punctele de informare vor fi disponibile în diferite locuri din orașele gazdă, inclusiv în Fan Zone și la stadion. Acestea sunt gestionate de voluntarii EURO 2024 și oferă suporterilor prezenți la turneu sprijin atunci când e nevoie.  

Fans’ Embassy. Astfel de puncte funcționează ca un „hub” informațional și de suport pentru fanii echipelor naționale. Ce este unic la ele este că sunt organizate de suporteri, pentru suporteri. Aici vei găsi voluntari vorbitori de limbă română în cazul în care ai nevoie de ajutor sau dorești să afli informații de încredere, ajutor sau coordonare pentru Fan Walks. Punctele sunt organizate cu sprijinul FSE (Football Supporters Europe). În Munchen, punctul Fan Embassy este amplasat la Odeonsplatz. (harta aici) 

INFORMAȚII TRANSPORT MÜNCHEN 

Abonament de călătorie de 36 de ore 

Posesorii de bilete la meci au dreptul la un permis de călătorie valabil 36 de ore în întreaga rețea MVV (Münchner Verkehrs- und Tarifverbund) fără costuri suplimentare. Abonamentul este valabil de la ora 06:00 în ziua meciului până la ora 18:00 a doua zi. 

Transport public
Autogara centrală se află în Hackerbrücke, aproape de gara centrală din München. Călătorii pot ajunge în toate marile orașe europene prin intermediul rețelei extinse de autobuze pe distanțe lungi. Vizitați site-ul web ZOB pentru lista completă a destinațiilor și informații suplimentare. 

Rețeaua de transport a orașului Munchen cuprinde sistemele U-Bahn, S-Bahn, tramvai și autobuz. Este cel mai eficient și ieftin mod de a te deplasa în locurile dorite. Majoritatea serviciilor U-Bahn și S-Bahn sunt disponibile până la ora 01:00, când intră în vigoare orarul de noapte. 

Prețurile călătoriilor cu mijloacele de transport depind de numărul de zone în care călătorești. Biletele pot fi achiziționate de pe website-urile mijloacelor de transport MVV și MVG și de la automatele și ghișeele de bilete din principalele noduri de transport. 

Mașina
Nu este recomandat să călătorești cu mașina la München în timpul EURO 2024, deoarece traficul din centrul orașului este foarte  intens, în timp ce parcarea de la stadion va fi limitată doar pentru mașinile pentru care există rezervări în avans. 

În cazul în care nu poți apela la călătoriile cu trenul sau autobuzul pe distanțe lungi, există două autostrăzi majore în interiorul și în jurul orașului Munchen: A8 și A9. Toate autostrăzile regionale duc la autostrada A99, șoseaua de centură exterioară a Munchenului. 

Folosiți una dintre cele 38 de locații Park + Ride pentru a evita întârzierile inutile în căutarea locurilor de parcare libere din oraș. 

Taxi
În jur de 3.330 de taxiuri oficiale pot fi recunoscute după semnul taxi pe străzile orașului Munchen. Acestea sunt disponibile pentru călătorii pe distanțe scurte și în zonele învecinate orașului. Vizitează site-ul web Taxi München pentru mai multe informații și prețuri. 

Rute de transport importante in Munchen: 

 • Aeroport (Munich International Airport) – Centrul orașului 
  Durata estimativă: 55 min / Vezi rutele AICI. 
 • Gara centrala (Hauptbahnhof) – Centrul orasului
  Durata estimativă: 7 min / Vezi rutele AICI 
 • Centrul orașului Munchen – stadion (Munich Football Arena)
  Durata estimativă: 35 min. / Vezi rutele AICI.  
 • Centrul orașului Munchen – Fan Zone (Olympiapark München)
  Durata estimativă: 32 min. / Vezi rutele AICI.  
 • Fan Zone (Olympiapark München) – stadion (Munich Football Arena)
  Durata estimativă: 58 min. / Vezi rutele AICI.  

Vezi AICI harta cu cele mai importante puncte din Munchen.