Adolescenți de 14-15 ani din capitala Irlandei au participat la primele etape ale programului care își dorește să promoveze incluziunea socială și să combată radicalizarea în rândul tinerilor.

Aceștia au fost selectați pe baza implicării lor în comunitățile din care fac parte și având în vedere impactul pe care programul îl poate avea asupra lor.

Activitățile care se vor întinde pe o durată de 18 luni vor promova spiritul de echipă, încrederea de sine și în cei din jur și implicarea în comunitate. La final, programul își propune să îi transforme pe participanți în modele de urmat pentru comunitățile din care aceștia fac parte.

Imaginile prezentate sunt din cadrul a două activități importante:

Jocul cu și fără reguli. Scopul este de a evidenția importanța introducerii unor reguli și limite. Se începe un joc de fotbal fără nicio regulă, iar apoi sunt implementate, rând pe rând, diferite reguli. Această activitate le arată participanților faptul că trebuie să respecte anumite reguli și în viața de zi cu zi.

Spirit de echipă. Scopul este de a crește încrederea și gradul de comunicare între participanți. Jucătorii prezenți se ghidează unul pe celălalt pe un traseu cu obstacole, legați la ochi.


Acest proiect a fost finanțat cu suportul Comisiei Europene. Acest website reflectă exclusiv opiniile autorului, și Comisia nu poate fi considerată responsabilă pentru orice utilizare a informațiilor pe care le conține.