Federațiile de Fotbal din România, Lituania, Grecia, Irlanda și Portugalia demarează, rând pe rând, cursurile de instruire a antrenorilor care vor lucra cu tinerii cu vârsta 14-18 ani pentru a promova incluziunea socială și pentru a combate radicalizarea în rândul acestora.

În perioada 5-6 iulie, la Prosport Arena (baza sportivă a ACS Prosport Academy) din București, a avut loc prima etapă de instruire a trainerilor care vor folosi ulterior toate abilitățile dobândite în interacțiunea de zi cu zi cu tinerii.

Reprezentanții a 9 instituții de învățământ sau cluburi din București și Ilfov au luat parte la cursurile care au avut două componente: în prima zi partea teoretică, iar în a doua zi partea practică, realizată împreună cu echipa de juniori U17 Prosport Academy-Clinceni, care, în sezonul trecut, a câștigat Liga Elitelor U16.

Proiectul își propune să organizeze sesiuni educaționale prin prezentarea lor în cadrul activităților pe terenul de fotbal. Toate activitățile se concentrează pe situații de zi cu zi și sunt concepute pentru a dezvolta abilitățile sociale care vor fi necesare în viață participanților.

Materialul a fost prezentat de Daniel Popa, antrenor cu licența UEFA ”A” la Prosport Academy-Clinceni, instruit la rândul său de specialiștii din cadrul Universității UNIMORE din Italia, partener în proiectul ”Football for a better chance”.


Acest proiect a fost finanțat cu suportul Comisiei Europene. Acest website reflectă exclusiv opiniile autorului, și Comisia nu poate fi considerată responsabilă pentru orice utilizare a informațiilor pe care le conține.