Echipa U21 a Ucrainei vine la București în iunie cu gândul de a reuși surpriza și de a se califica în sferturi dintr-o grupă foarte grea, din care mai fac parte Spania, Croația și țara gazdă, România.

Primul meci al Ucrainei va fi și primul meci jucat în România la acest turneu, respectiv cel contra Croației de pe 21 iunie, pe Stadionul Giulești.

Următorul meci al Ucrainei este chiar cu România, pe Stadionul Ghencea, pe 24 iunie, iar în ultimul meci din grupă întâlnesc pe 27 iunie puternica națională a Spaniei, pe Stadionul Giulești.

Echipa U21 a Ucrainei este o echipă tânără și din punct de vedere al istoricului competițiilor. Au jucat primul meci în 1994 și cel mai mare succes l-au avut în 2006, când au jucat finala #U21Euro împotriva Olandei, pierdută, însă, cu 3-0.

La ultimele două turnee finale nu s-au calificat. Însă, pentru #U21Euro 2023 s-au calificat în play-off de pe locul 2 în grupă, după Franța, lăsând acasă Serbia. Trecerea de play-off nu a fost una ușoară: după ce au pierdut în tur cu Slovacia, 2-3, au reușit să intoarcă spectaculos rezultatul în al doilea meci, câștigând cu 3-0, rezultat ce le-a adus calificarea mult așteptată.

În ultimele două meciuri de pregătire pentru #U21Euro, cele din martie 2023, au câștigat cu 3-2 împotriva Danemarcei; apoi au pierdut cu 3-1 în Italia, deși după 70 de minute, scorul era încă egal, 1-1.

Câțiva dintre jucătorii care s-au remarcat din naționala U21 a Ucrainei:

Danylo Sikan – atacant la Shakhtar Donetsk, marcator al unui gol în meciul cu Danemarca;

Oleh Ocheretko – mijlocaș la Shakhtar Donetsk, de asemenea marcator în penultimul meci de pregătire;

Ruslan Neshcheret – portarul titular al lui Mircea Lucescu la Dynamo Kiev.

#U21Euro 2023 este un eveniment de gală ce se desfășoară în România și Georgia. Fie că mergi la un singur meci sau alegi unul dintre pachetele Stadion, în care poți vedea toate cele 3 meciuri de pe una dintre arene, nu rata ocazia de a fi parte dintr-un eveniment fotbalistic european de asemenea anvergură.

Cu orice pachet (Stadion, Family, Corporate) obții reduceri semnificative. De asemenea, la acest turneu final poți trăi o experiență aparte în primele 2 etape ale grupei, când poți asista la 2 meciuri în aceeași zi.

Vezi aici toate meciurile și pachetele disponibile.