Grupa B – Spania

România U21 debutează contra Spaniei U21 la EURO 2023! Află mai multe despre una dintre cele mai puternice adversare ale României.

Denumită și “La Rojita” – “Mica roșie”, complementar cu “La furia roja” cum e numită naționala mare, echipa națională U21 a Spaniei se află în competițiile UEFA din 1976 și are un palmares im-presionant: de 5 ori campioană și de 3 ori vice-campioană, reușind să câștige 2 turnee consecutiv: 2011 și 2013. Ei dețin recordul comun cu Italia pentru cele mai multe trofee ale competiției.

Nume mari ale Spaniei și ale lumii fotbalului, în general, și-au început activitatea și au câștigat primele premii individuale la Campionatul European de fotbal Under-21 UEFA. Câțiva dintre aceștia:

  • Manolo Sanchís
  • Juan Mata
  • Thiago
  • Álvaro Morata
  • Saul
  • Fabián Ruiz

În prezent, echipa U21 a Spaniei reunește multe nume cu potențial uriaș, tineri care deja per-formează la un nivel foarte ridicat, precum Sergio Gomez (Manchester City), Nico Gonzales (în prezent la Valencia, împrumutat de la Barcelona), Rodri Sanchez (Real Betis) sau Oihan Sancet (Athletic Bilbao).

Spania U21 vine cu o forță incredibilă după ultimele două turnee, având în vedere că la cel din 2019 a ieșit campioană, iar la cel din 2021 a ajuns până în semifinale, pierzând pe ultima sută de metri în fața Portugaliei. Astfel se poziționează ca una dintre favoritele competiției.
Echipa U21 a Spaniei s-a prezentat foarte bine și în cadrul meciurilor amicale ce s-au disputat în lu-na martie, reușind o victorie contra Elveției (3-2) și un rezultat de egalitate cu Franța (0-0).

Reprezentativa U21 a Spaniei și-a ales, la finalul anului trecut, un nou selecționer, după ce Luis de la Fuente a fost promovat la naționala mare a ibericilor. Viitoarea adversară a României în grupa #U21Euro de la București îl are antrenor pe Santi Denia, 48 de ani, fostul tehnician al echipei Span-iei U19.

Echipa U21 a Spaniei joacă în Grupa B, disputată la București, din care face parte și România. Toate meciurile “tricolorilor” vor avea loc pe stadionul Steaua.
Primul meci al naționalei spaniole este chiar cu România, urmat de partidele cu Croația și Ucraina în Giulești.

Câștigătoarea Grupei B va continua în sferturile de finală tot la București pe stadionul Giulești, iar echipa de pe locul 2 va merge în sfertul de finală disputat pe Cluj Arena.

Dacă și tu vrei să vezi una dintre cele mai puternice naționale U21, intră să-ți iei bilet acum. Și nu uita, ai la dispoziție și varianta pachetelor prin care obții reduceri. De asemenea, dacă vii cu copiii la meci, există pachetul Family prin care cei mici intră gratuit, doar adulții însoțitori plătesc bilet. Vezi aici toate opțiunile și pachetele disponibile.

Bilete pe under21tickets.ro