La tragerea la sorți, Ianis Hagi, ambasadorul #U21Euro, a extras Norvegia în grupa de foc de la Cluj-Napoca, alături de Franța, Italia și Elveția.

Norvegia începe aventura la turneul final împotriva Elveției, pe 22 iunie, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”. Trei zile mai târziu, tot acolo, întâlnește Franța, iar pe 28 iunie înfruntă Italia pe Cluj Arena.

Pe Norvegia U21 o leagă de România cea mai frumoasă amintire: aici a obținut cea mai mare peformanță la un turneu #U21Euro, în 1998, când a ajuns în semifinale. A pierdut calificarea în finală în minutul 94 în fața Spaniei, 0-1, pe Stadionul Cotroceni. În 2013 au întâlnit încă o dată Spania în semifinale, partidă pe care au pierdut-o din nou, de această dată cu 0-3.

Pentru a se califica la turneul din vară, Norvegia a câștigat grupa de calificare în dauna viitoarei adversare a României în grupa de la București, Croația.

Luând în considerare adversarii de top pe care urmează să-i înfrunte în grupa D, Norvegia și-a măsurat forțele cu echipe de calibru similar în meciurile de pregătire, când a jucat împotriva Portugaliei și Țărilor de Jos, ambele partide pierdute însă cu 0-3.

Majoritatea fotbaliștilor din lotul Norvegiei evolueaza în campionate puternice din Europa: Premier League, Serie A, Eredivisie (Țările de Jos), Jupiler Pro League (Belgia). Iată câțiva dintre jucătorii care ar putea face diferența în această vară:

Erik Botheim – atacant, s-a remarcat mai ales cu cele  două goluri înscrise în victoria (6-1) împotriva Romei lui José Mourinho în UEFA Europa Conference League. Pe atunci era la Bodo/Glimt, iar astăzi evoluează în Serie A, la Salernitana.

Kristian Arnstad – este mijlocaș la Anderlecht, echipă care a ajuns în acest sezon până în sferturile Conference League, unde a fost eliminată dramatic de AZ Alkmaar, la loviturile de departajre.

Oscar Bobb – mijlocaș la echipa U23 a lui Manchester City, unde a ajuns în urma transferului de la Valerenga. The Guardian l-a numit cel mai talentat jucător al lui City de la grupa sa de vârstă, iar Guardiola l-a selectat anul trecut pentru prima oară în lotul echipei mari la un meci din Cupa Angliei, însă nu a evoluat încă pentru prima echipă.

Kristoffer Klaesson – portar la Leeds United, rezerva lui Illan Meslier, portarul naționalei U21 a Franței, pe care Norvegia o va întâlni la Cluj pe 25 iunie.

Pot „vikingii” să facă față grupei infernale de la Cluj? Aflăm în iunie, pe stadioanele Cluj Arena și „Dr. Constantin Rădulescu”.

Bilete pe under21tickets.ro