Ştiinţa Miroslava, singura formaţie din liga a III-a cu punctaj maxim şi fără gol primit pe teren propriu în acest sezon, a surprins în pauza competiţională de iarnă cu o campanie sonoră de transferuri. Cea mai importantă mutare făcută de Ştiinţa a fost aducerea lui Alexandru Buhuşi (26 de ani), un mijlocaş ofensiv ieşean cu multe prezenţe în primele două eşaloane, în CV-ul său regăsindu-se formaţii precum Politehnica Iaşi, Victoria Brăneşti, Petrolul Ploieşti, ASA Tg. Mureş şi Fortuna Poiana Câmpina.

Un an de pauză

Buhuşi a făcut junioratul la Iaşi, iar în 2006 a fost cooptat în lotul mare al Politehnicii Iaşi, echipă pregătită la acea vreme de Ionuţ Popa. În 2010, când Poli s-a desfiinţat, Buhuşi a plecat la Victoria Brăneşti, iar în următorii ani a mai jucat la Petrolul Ploieşti şi Fortuna Poiana Câmpina. Anul trecut, acesta a suferit o entorsă de genunchi, accidentare care l-a scos din circuit pentru un an. Revenirea la Iaşi a fost de bun augur pentru tânărul mijlocaş ofensiv. Acesta s-a refăcut fizic, joacă titular şi speră ca prin evoluţiile lui în tricoul Ştiinţei să facă pasul în scurt timp la o echipă dintr-un eşalon superior.

“Acum mă simt bine din punct de vedere fizic şi sper să fie din ce în ce mai bine. Joc şi asta e cel mai important. Mă bucur că am ales să vin la Miroslava şi le mulţumesc celor de aici că mi-au întins o mână şi m-au ajutat să revin în circuit. A fost o perioadă foarte grea pentru mine. La Câmpina am suferit o accidentare care m-a ţinut pe tuşă o perioadă mai lungă. După recuperare, m-am pregătit singur câteva luni. Am stat aproape un an. Acum mă bucur că joc şi sper ca prin evoluţiile mele de la Miroslava să fac pasul spre o echipă de ligă secundă”, a declarat Buhuşi.

Vrea să promoveze cu Miroslava în liga a II-a

Acesta şi-ar dori să rămână la Miroslava şi în sezonul viitor, dacă echipa îşi va propune promovarea în liga secundă. “Personal îmi doresc să fiu sănătos şi să am evoluţii cât mai bune, pentru a-mi ajuta echipa. În acest sezon nu se mai pune problema promovării, dar eu sper ca anul viitor echipa să se bată la primul loc. Dacă se va dori promovarea în liga a doua, aş rămâne la Miroslava pentru a pune umărul la realizarea acestui obiectiv”, a adăugat jucătorul ieşean, care s-a reîntâlnit la Miroslava cu un fost coleg de echipă la Politehnica, Adrian Ilie: “Mă înţeleg bine cu Adi Ilie. Am jucat cu el la Politehnica, am fost chiar colegi de cameră. E un jucător experimentat, care ajută mult echipa”.

Antrenorul Dănuţ Munteanu l-a vrut în lot

Alexandru Buhuşi este antrenat acum la Miroslava de Dănuţ Munteanu, antrenorul cu care a lucrat şi la juniorii Politehnicii, dar şi la Poli II. Tehnicianul spune că şi l-a dorit pe Buhuşi la Miroslava şi speră ca jucătorul să facă pasul la o echipă de nivel superior în acest an.

“Ştiam că stă pe bară şi i-am propus să vină la Ştiinţa, sunt sigur că încă mai poate demonstra ceva în fotbal. Încet-încet se pune pe picioare şi joacă tot mai bine. Se vede că a jucat la nivelul primelor două ligi, e alt nivel faţă de liga a III-a. Eu sper ca el să nu stea prea mult la Miroslava şi să facă pasul la un nivel superior. Acum ne ajutăm reciproc. El ne ajută cu experienţa lui, iar noi cu pregătirea. Dacă se va pregăti bine, cred că în iarnă va ajunge la o echipă peste nivelul nostru”, spune antrenorul Ştiinţei Miroslava, Dănuţ Munteanu (foto).

Golul cu Astra, cea mai frumoasă amintire

Una dintre cele mai frumoase amintiri ale lui Buhuşi rămâne golul superb marcat într-un meci de Cupă pentru Petrolul, împotriva rivalei de atunci Astra Ploieşti. Meciul s-a disputat în 2011, iar Buhuşi avea atunci doar 21 de ani. Într-un meci de Cupă cu Astra a prins un şut fabulos şi a marcat golul care a eliminat din competiţie marea rivală Astra, devenind eroul Petrolului.

NARCIS POHOAŢĂ (IAŞI)