Fotbaliștii de la Sporting Juniorul Vaslui performează și în afara terenului. Aceștia sunt un model pentru elevii Liceului ”Ștefan Procopiu”. Majoritatea frecventează cursurile acestei instituții liceale. Chiar dacă pentru ei fotbalul este un mod de viață, mulți nu neglijează educația, iar visul lor e să urmeze studii universitare, la finalizarea celor patru ani de liceu.

Octavian Cracea este unul dintre cei mai constanți fotbaliști de la Sporting Juniorul. El este elev în clasa a X-a, la clasa de științe sociale. Adolescentul este mereu conectat la ce se întâmplă în fotbal, iar visul său e să devină un mare fotbalist. Deocamdată, Octav pune cartea pe același taler cu fotbalul, fiind convins că cele două pot merge pe același drum foarte bine.

Este foarte bine la școală. Sunt la un liceu de prestigiu, cu profesori foarte buni. Aceștia sunt îngăduitori cu noi, atunci când avem meciuri oficiale, antrenamente sau deplasări. Sunt atras de româna, engleza, istoria, geografie, însă important e să nu neglijăm nicio materie. Mă gândesc deja la facultate, dar în același timp și la fotbal. E un efort fantastic, dar acesta e visul meu și vreau să merg până la capăt”, a spus Octavian Cracea.

Sporting Juniorul Vaslui se regăsește în Liga Elitelor, unde competiția este de un nivel ridicat, însă jucătorul vasluian nu are nicio emoție, susținând că adversarul de tradiție rămâne Academia lui Gheorghe Hagi: ”Este mai greu în Liga Elitelor. Echipele sunt mult mai bune, cu jucători mai buni, dar am dovedit că suntem peste restul adversarelor. Chiar dacă echipele pe care le întâlnim în meciurile directe se pun pe două linii, avem calitate mare, antrenori buni și am dat dovadă că nu putem fi opriți”.

Ionuț Ailenei este în clasa a X-a, profil filologie, fiind o mică vedetă a liceului, colegii recunoscându-l imediat pe holuri, ceea ce îl face mândru și îl ambiționează să ajungă și mai sus. Pe viitor se vede în campionatul Angliei, unde visează să ajungă unul dintre cei mai buni portari.
Fără modestie, am calități de portar, iar în Anglia cred că m-aș acomoda cel mai bine. Datorită taliei mele, tacticile impuse în competițiile engleze îmi convin cel mai mult”, a spus portarul lui Sporting Juniorul.

Deocamdată, Ionuț Ailenei se gândește la titlul național, câștigarea Ligii Elitelor fiind obiectiv normal, în opinia vasluianului.