În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă, compus din Răzvan Burleanu – Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga – Vicepreşedinte FRF, hotărăște:

 1. Aprobă asocierea dintre Clubul Sportiv Comunal Crișul Sântandrei, participant în campionatul national Liga a 3-a și Liceul cu Program Sportiv Bihorul Oradea, club cu activitate exclusivă de copii și juniori, pentru sezonul competițional 2023/2024.
 2. Aprobă asocierea dintre Asociația Clubul Sportiv Olimpia Cetate Râșnov, participant în campionatul national Liga a 3-a și Clubul Sportiv Școlar Brașovia Brașov, club cu activitate exclusivă de copii și juniori, pentru sezonul competitional 2023/2024.
 3. Aprobă asocierea dintre Clubul Sportiv Municipal Vaslui, participant în campionatul national Liga a 3-a și Liceul cu Program Sportiv Vaslui, club cu activitate exclusivă de copii și juniori, pentru sezonul competitional 2023/2024.
 4. Aprobă asocierea dintre Asociația Clubul Sportiv ARO Muscelul C-lung Muscel, participant în campionatul national Liga a 3-a și Clubul Sportiv Școlar Colegiul Național Dinicu Golescu, club cu activitate exclusivă de copii și juniori, pentru sezonul competițional 2023/2024.
 5. Ia act de schimbarea denumirii Asociației Club Sportiv Muscelul Câmpulung Elite în Asociația Fotbal Club Câmpulung – Muscel 2022.
 6. Aprobă Regulamentul de Organizare a Competițiilor de Fotbal în Sală (Anexa nr. 1).
 7. Aprobă sistemul competițional pentru Cupa României la fotbal în sală, ediția 2023/2024 (Anexa nr. 2).
 8. Aprobă calendarul competițional pentru următoarele competiții de fotbal în sală: Liga 1, Liga 2 și Cupa României (Anexa nr. 3).
 9. Aprobă Referatul domnului Felix GRIGORE, director Departament Competiții, cu privire la ocuparea locului vacant rezultat ca urmare a retragerii din Liga a 3-a a clubului ACS Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte de către clubul AFC 1919 Dacia Unirea Brăila în conformitate cu prevederile art. 18 alin. 1 și art. 19 alin. 9 din ROAF. Pe cale de consecință aprobă modificarea seriilor 2 şi 5, pe principiul criteriului geografic şi al sustenabilităţii, astfel:

– clubul AF CS Viitorul Curiţa se va muta din seria 2 în seria 5, pe locul rămas liber după retragerea clubului ACS Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte şi va prelua programul competiţional al acestei echipe.

– clubul AFC 1919 Dacia Unirea Brăila va intra în seria 2, pe locul rămas liber prin mutarea clubului AF CS Viitorul Curiţa în seria 5 şi va prelua programul competiţional al acestei echipe.

 1. Având în vedere retragerea clubului CS Crișul Chișineu-Criș din competiția Liga a 3-a, ediția 2023/2024, aprobă modificarea componenței seriilor a 7-a și a 8-a în sensul că CS Phoenix Buziaș urmează a evolua în seria a 8-a urmând a prelua programul competițional al clubului CS Crișul Chișineu-Criș.
 2. Urmare a deciziilor mai sus adoptate coroborate cu sistemul competițional al Ligii a 3-a, ediția 2023/2024, precum și a cererii de retragere din competiția anterior menționată formulate de clubul CS Gloria Albești, constată că există un număr de 2 locuri vacante. Luând act că toate cluburile care ar fi putut completa cele două locuri vacante în conformitate cu criteriile prevăzute de regulamentele FRF în vigoare, aprobă ca, în această situație excepțională, când au fost epuizate toate criteriile prevăzute de ROAF în vigoare pentru completarea locurilor vacante în competiția Liga a 3-a, locurile vacante să se completeze prin aplicarea următoarei proceduri:

Locurile vacante se vor completa cu cluburile participante la jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a aplicându-se criteriul geografic coroborat cu principiul efectuării a cât mai puține modificări ale componenței seriilor, respectiv fiecare loc vacant se va completa cu un club dintre cele participante la jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, al cărui sediu social este situat pe o rază de până la maximum 100 de km distanță față de cel puțin una dintre localitățile în care se află sediile sociale ale cluburilor din seria în care există locuri vacante. În cazul în care mai multe cluburi dintre cele participante la barajul de promovare în Liga a 3-a se află în ipoteza mai sus enunțată, stabilirea clubului care va ocupa locul vancant se va efectua prin tragere la sorți.

 1. Având în vedere procedura stabilită la punctul 11 de mai sus, ținând cont de locurile vacante existente, precum și de refuzurile celorlalte cluburi care ar fi îndeplinit criteriul geografic mai sus menționat, aprobă completarea locurilor vacante și modificarea seriilor Ligii a 3-a, astfel:

– Echipa a doua a clubului Fotbal Club U Craiova 1948 SA va face parte din seria a 7-a (în loc de seria a 6-a cum fusese distribuită initial) și va prelua programul competițional al clubului CS Phoenix Buziaș.

– Echipa ACS Oltul Curtișoara urmează a completa locul vacant din cadrul seriei a 6-a și va prelua programul competițional al Fotbal Club U Craiova 2.

– Echipa CS LPS HD Clinceni urmează a completa locul vacant din cadrul seriei a 3-a și va prelua programul competitional al clubului CS Gloria Albești.