– Validează cu unanimitate de voturi Deciziile Comitetului de Urgență nr. 10 din 30 iulie 2015 și nr. 11 din 12 august 2015 cu mențiunea că echipa Metropolitan Ișalnița (fostă ACS Municipal Craiova) s-a retras din competiția Liga a 3-a și nu mai face parte din Seria a III-a.
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi parteneriatul ce urmează a fi încheiat între Federația Română de Fotbal și Federația de Fotbal din Danemarca.
 
– Afiliază cu unanimitate de voturi provizoriu cluburile menționate în Referatul Unității de management Licențe și Afilieri sub condiția completării dosarelor de afiliere până la proxima ședință a Comitetului Executiv.
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi ca termenul până la care cluburile nou afiliate au obligația de a-și completa dosarele de afiliere să fie 1 octombrie 2015. Clubul Sportiv Speranța Răucești este dezafiliat ca urmare a adresei transmise către FRF cu privire la neparticiparea în competiția Liga a 3-a.
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea art. 11 alin. 1 lit. c din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice în conformitate cu propunerea Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF cu amendamentul dezbătut în cadrul ședinței, textul urmând a fi următorul:
 
[programarea jocurilor] “În zilele de sâmbătă – etapele săptămânale din campionatul Ligii a 3-a – cu excepţia cluburilor cu echipe de juniori A şi B, elită și respectiv clasic, şi a cluburilor pe ale căror arene omologate la FRF îşi mai desfăşoara activitatea cluburi de Liga I, Liga a 2-a, Liga a 3-a sau cluburilor care au o a doua echipă în competițiile organizate de AJF/AMFB. Cluburile din Liga a 3-a îşi pot programa jocurile de pe teren propriu în zilele de vineri în temeiul unei cereri scrise adresate Departamentului Competiţii în care să facă dovada imposibilităţii programării jocurilor în zilele de sâmbătă. Cererea trebuie depusă cu 10 zile înainte de programarea iniţială a etapei.”
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi propunerea formulată de CS FC FARUL CONSTANȚA cu privire la modificarea art. 19 alin. 15 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, textul art. 19. 15 va fi următorul:
 
”Pentru Campionatul Național ”Liga a 2-a” cluburile participante au obligația de a înscrie în raportul de arbitraj următoarele categorii de fotbaliști profesioniști:
a) un număr minim de 4 jucători formați la nivel național (a se vedea art. 45, alineatul 7) începând cu sezonul 2015/2016;
b) un număr minim de 2 jucători formați la nivelul clubului (a se vedea art. 45, alineatul 7) începând cu sezonul 2015/2016;
c) un număr de maxim 2 jucători extracomunitari, cu respectarea următoarei condiții: […]”.
Toate celelalte prevederi regulamentare cu privire la Lista de 25 de jucători referitoare la cluburile participante în Liga a 2-a se abrogă (art. 19 alin. 16 și 17 din ROAF).
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi propunerea LPF cu privire la modificarea art. 19.10 lit.c din ROAF cu amendamentul că pentru unul din cei trei jucători extracomunitari nu se aplică nicio restricție pentru a fi inclus în lotul de 25 al echipei.
 
– Aprobă cu majoritate de voturi ca în cadrul Campionatelor de Elită Juniori numărul maxim de jucători cu doi ani mai mici ce pot fi folosiți să fie majorat de la 2 la 5. 
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi Proiectul competițional sportiv “Interliga Națională de Fotbal U7-U10”.
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentele competițiilor naționale de juniori. DETALII ÎN SECȚIUNEA REGULAMENTE.
 
– Aprobă cu majoritate de voturi propunerea Comisiei Tehnice de a se completa art. 59:
 
”Pot da instrucțiuni în timpul jocului doar Directorul Tehnic, antrenorul principal sau antrenorul secund. În cazuri excepționale (de ex. antrenorul principal și antrenorul secund sunt suspendați) antrenorul cu portarii va avea dreptul de a da instrucțiuni în timpul jocului. Sancțiunea aplicată persoanelor care încalcă această prevedere va fi suspendare între 4 și 6 jocuri și penalitate, astfel:
Liga I – 6.800 lei – 13.570 lei
Liga a 2-a – 4.500 lei – 9.100 lei
Liga a 3-a – 2.270 lei – 4.560 lei”
 
– Aprobă propunerea Comisiei Tehnice cu privire la obligativitatea ca din sezonul competițional 2017-2018 antrenorii să posede obligatoriu Licența UEFA A sau Licența UEFA A Elită Juniori, atât pentru competiția de Juniori A, cât și pentru cea de Juniori B.
 
– Aprobă completarea corpului de observatori de joc pentru Liga a 2-a și a 3-a cu persoanele care au obținut această calitate ca urmare a susținerii testării organizate de către Federația Română de Fotbal.
 
 
– Aprobă cu majoritate de voturi completarea componenței CCA cu domnii Eduard Dumitrescu, Zoltan Szekely (în locul domnului Cornel Sorescu), Ciubotariu Liviu.
 
– Stabilește ca în ședința următoare a Comitetului Executiv reprezentanții CCA să prezinte o analiză a arbitrajelor din returul sezonului trecut și o prezentare a strategiei și obiectivelor CCA.
 
– Aprobă calendarul competițional al Ligii a 2-a și Ligii a 3-a, ediția de campionat 2015-2016.
 
– Amână propunerea de modificare a Regulamentului Disciplinar cu privire la diminuarea penalităților pentru cluburile de fotbal în sală, de fotbal feminin și juniori.
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării și desfășurării jocurilor echipei naționale de seniori cu Ungaria și Grecia.
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi completările Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice pentru desfășurarea activității Centrelor Regionale de Excelență, astfel: 
 
“Art. 11 alin. 2: Echipele centrelor regionale de excelență se pot înscrie în orice competiție organizată de FRF/AJF oricând înainte de începerea competiției.
Art. 48 alin. 3.2: Jucătorii juniori care activează în cadrul centrelor regionale de excelență pot participa la două partide oficiale consecutive într-un interval mai mic de 24 de ore, cu condiția ca într-una din cele două partide să evolueze maximum 15 minute.”
 
– Aprobă programul competițional al Ligii a 2-a și Ligii a 3-a, sezon 2015-2016.
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul de Organizare a Competițiilor de Futsal.
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi propunerile domnului Cristian Vornicu, reprezentant al cluburilor de fotbal în sală, propuneri reprezentând deciziile adunării generale a cluburilor de fotbal în sală.
 
– Ia act de informarea domnului Anghel Iordănescu referitoare la situația lotului echipei naționale de seniori a României.
 
– Aprobă cu majoritate de voturi completarea Regulamentului privind Statutul Antrenorului, astfel:
 
”Pentru a putea încheia un contract cu un club sportiv participant în competițiile organizate de FRF/LPF antrenorii trebuie să fie posesori ai unei licențe UEFA valabile și corespunzătoare nivelului la care urmează să antreneze. Orice solicitare cu privire la acordarea unei derogări de la condițiile stabilite în cuprinsul art. 20 alin. 2 va fi respinsă.”
 
– Aprobă ca denumirea Asociației Academica Argeș să fie Academica Clinceni în loc de CS FC Clinceni, astfel cum fusese aprobat în ședința Comitetului Executiv din 27.07.2015, ca urmare a respingerii rezervării de denumire pentru denumirea CS FC CLINCENI de către Ministerul Justiției. 
 
– Aprobă propunerile domnului Alin Cioban formulate ca urmare a Deciziei Adunării Generale a cluburilor de fotbal feminin (structura și formatul competițiilor de fotbal feminin, programul competițional).
 
– Clubul CFR 1933 Timișoara va avea termen până la data de 01.09.2015 să îndeplinească condițiile de înscriere în competiții.
 
– Stabilește următoarea ședință a Comitetului Executiv pentru  21 septembrie 2015.