Cei trei foşti tricolori au înmânat diplome, cupe, medalii şi mingi campionilor judeţeni din Vrancea, dar şi echipelor participante la proiectul "Academia de Fotbal Social". Şcoala din Țifești a fost câştigătoarea competiţiei organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, pe locurile următoare clasându-se echipele din Dumbrăveni şi Tătăranu.

Departajarea s-a făcut abia în ultima etapă, atunci când formaţia din Tătăranu a ratat primul loc, după ce nu a reuşit să învingă ultima clasată, Şcoala Gugeşti. De menţionat că echipa din Gugeşti a realizat în acest meci singurul punct din întrecere. La turneul final al "Academiei de Fotbal Social" au participat opt echipe din localităţile Ţifeşti, Cârligele, Dumbrăveni, Jariştea, Tătăranu, Ciorăşti, Gugeşti şi Răstoaca.

Foştii internaţionali Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu şi Gheorghe Mihali au fost prezenţi la această competiţie, fiind invitaţi pentru a efectua premierea câştigătorilor. Cele trei personalităţi ale fotbalului românesc au fost asaltate de fani, care au dorit să se fotografieze sau să obţină un autograf de la foştii tricolori.

Au fost premiaţi golgeterul, cel mai bun portar, cel mai tehnic jucător şi a fost ales dream-team-ul întrecerii, care va participa la turneul Braşov Indoor Cup. "Academia de Fotbal Social" este o acţiune cuprinsă în programul Comisiei Grassroots din cadrul AJF Vrancea, ce constă în promovarea şi atragerea copiilor către sport şi care urmăreşte depistarea talentelor din zonele rurale care nu au în prezent posibilitatea practicării fotbalului în mod organizat, în cadrul unor cluburi sportive.

Cei trei foşti tricolori au oferit şi premiile pentru campioanele judeţene la juniori: Euromania Dumbrăveni – juniori A1, FCM Adjud – juniori B1, LPS Focşani – juniori C, CSM Focşani – juniori D şi E. Premiile competiţiei au fost oferite de Federaţia Română de Fotbal.

DAN CHIRIAC – VRANCEA