Luceafărul Cluj-Napoca a câştigat turneul naţional Trofeul „Gheorghe Ola”, destinat copiilor născuţi în anul 2007, după ce a învins-o cu 3-0 pe Pro Junior Craiova, în finala disputată duminică seara. A fost al doilea titlu în ultimele şase luni pentru roş-albaştri, micii jucători pregătiţi de Cosmin Crăciun şi Stan David bucurându-se îndelung la sfârşitul jocului alături de alte grupe ale academiei de fotbal şi de antrenori.

Finala a fost decisă de golurile lui Paul Crişan, David Popa şi Darius Muntean, la 1-0 şi la 2-0, însă, jucătorii Craiovei având câte o bară. Experienţa turneelor, inclusiv internaţionale, la care formaţia clujeană a participat în trecut s-a văzut şi în această finală, Luceafărul câştigând al doilea trofeu naţional în ultimele şase luni, după un meci în care a mai ratat şi alte câteva ocazii mari.

„A fost un turneu foarte greu, pentru că au participat cele mai bune echipe din ţară, dar am pregătit foarte bine echipa, am făcut în fiecare zi antrenamente. Le mulţumesc celor din club pentru că am avut susţinerea lor, le mulţumesc antrenorilor, părinţilor şi, în special, copiilor. Orice finală se câştigă pe teren, puteau şi ei să câştige, însă se vede experienţa turneelor noastre pe care le-am făcut în străinătate şi în România”, a spus antrenorul Luceafărului, Cosmin Crăciun.

În finala mică, Atletico Arad a câştigat cu 1-0 meciul cu FC Argeş, piteştenii având un jucător de câmp în poartă mai bine de o repriză, portarul Adrian Briciu fiind eliminat încă din primele minute. Drept consecinţă, FC Argeş a jucat în inferioritate numerică până la finalul meciului.

Cel mai tehnic jucător: Yanis Pârvu, FC Argeş

Cel mai bun jucător al finalei: David Popa, Luceafărul Cluj

Cel mai bun portar: Andrei Cigherean, Atletico Arad