Alba se pregăteşte de primul joc al orgoliilor din eşalonul terţ, la Zlatna duelându-se vineri după-amiază, de la ora 17.00, două dintre reprezentantele sale în seria a patra a Ligii a 3-a, AFC Unirea 1924 Alba Iulia şi Industria Galda de Jos. Mutat pe Ampoi, din pricina lucrărilor de refacere a gazonului de pe stadionul ”Cetate”, derby-ul judeţean este o confruntare a orgoliilor, în condiţiile în care cele două tabere trăiesc stări diametral opuse.

Tânăra formaţie din Cetatea Marii Uniri este invincibilă în actuala stagiune, însă Radu Andone are de suportat două absenţe de marcă în această partidă, S. Culda şi Ad. Matei, ce au fost eliminaţi runda anterioară în partida externă cu Nuova Mama Mia Becicherecu Mic.

”Ne aşteaptă o partidă foarte dificilă, întâlnim un adversar mult mai experimentat decât noi, Industria Galda, care a pierdut două jocuri consecutive şi, cu siguranţă, va căuta reabilitarea în partida aceasta. Vrem să facem o propagandă fotbalistică judeţului, iar cea mai bună echipă să învingă”, a declarat Mihai Dăscălescu, preşedintele grupării albaiuliene.

AFC Unirea 1924, versus… Unirea

O notă de interes aparte este conferită meciului de prezenţa în efectivul găldean a numeroşi jucători cu trecut ”alb-negru”, iar pe de altă parte Filip Morar a fost rezolvat şi poate debuta la Unirea, chiar împortiva fostei sale formaţii. Sub comanda lui Paul Ciucă se regăsesc 11 jucători, produse ale clubului unirist, ce au activat în diferite perioade la Unirea, de la juniori până la echipa mare, respectiv Căt. Ştef, Olar, Haiduc, Cioplântă, Boancă, Al. Man, Frenţiu, D. Lupşan, S. Mureşan, A. Câmpean sau Vonya.

Formaţia albaiuliană este singura dintre cele 4 competitoare din Alba rămasă neînvinsă în actuala stagiune, după primele două runde. Primită în eşalonul terţ pentru că au activat în Campionatul Elitelor, echipa din Cetatea Marii Uniri este una extrem de tânără, fiind obligată, conform regulamentelor în vigoare, să utilizeze cinci jucători sub 21 de ani şi alţi trei sub 19 ani.

“Ne aşteaptă un joc extrem de dificil. Industria Galda este o echipă foarte bună, cu experienţă la acest nivel, ce a terminat pe podium sezonul precedent. Va fi o confruntare foarte grea, dar ne dorim să continuăm parcursul pozitiv”, a spus Radu Andone, antrenorul gazdelor.

“Nu-i o partidă specială în ceea ce ne priveşte. Personal consider că nu suntem favoriţi, din priciona situaţiei delicate în care ne află, cauzată de lipsa de încredere iscată de ultimele două rezultate”, a afirmat Paul Ciucă, tehnicianul oaspeţilor, care nu poate conta pe Al. Man şi Cr. Bodea

Runda a treia a sezonului programează vineri alte 11 partide, toate de la ora 17:00, iar restul etapei se va disputa sâmbătă de la aceeaşi oră.