Noul sezon al eşalonului al treilea adună la start un total de 73 de echipe, grupate în două serii de câte 14 echipe şi trei de câte 15. Faţă de ţintarul iniţial, stabilit la sediul Federaţiei Române de Fotbal, pe data de 25 august, a apărut o modificare de ultim moment, ca urmare a retragerii echipei ACS Mureşul Vinţu de Jos.

PROGRAMUL SEZONULUI 2016-2017: SERIA I | SERIA A II-A | SERIA A III-A | SERIA A IV-A | SERIA A V-A

Astfel, seria a IV-a din care a făcut parte gruparea nou-promovată în această vară, şi-a schimbat calendarul competiţional prin trecerea la o tabelă Berger de 14 echipe. În urma acestei modificări, aprobate prin hotărârea din 1 septembrie a Comitetului de Urgenţă, programul primei etape a fost păstrat nemodificat exceptând echipele CSM Şcolar Reşiţa şi Pandurii II, rămase fără adversar pe vechiul format. Cele două grupări au fost împerecheate în meci direct, care a fost reprogramat pentru data de 20 septembrie, urmând a conta pentru prima etapă a sezonului.

Moment de reculegere în memoria românilor decedaţi în urma cutremurului din Italia

Ziua de 2 septembrie a fost declarată zi de doliu naţional în memoria românilor decedaţi în urma cutremurului din Italia, astfel că la toate cele zece meciuri programate vineri, de la ora 17:00, se va ţine un moment de reculegere.

DELEGĂRILE DE ARBITRI PENTRU PARTIDELE DIN 2 SEPTEMBRIE

Runda inaugurală va continua sâmbătă cu restul partidelor, excepţie făcând mai sus amintitul meci dintre CSM Şcolar şi Pandurii II, dar şi partida CS Podari – SCM Piteşti, amânată deoarece oaspeţii au trei jucători convocaţi la loturile de juniori ale României.

Iată programul zilei de vineri:

Seria I
CSM Paşcani – Olimpia Râmnicu Sărat
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Atletico Vaslui

Seria a II-a
Înainte Modelu – Metaloglobus Bucureşti

Seria a III-a
ACS Şirineasa – CS U Craiova II
ACSO Filiaşi – Concordia Chiajna II

Seria a IV-a
Unirea 1924 Alba Iulia – Millenium Giarmata
CNS Cetate Deva – Industria Galda
CSM Lugoj – Performanţa Ighiu

Seria a V-a
FC Bistriţa – Unirea Jucu
Gaz Metan Mediaş II – Sănătatea Cluj