Primul meci din cadrul rundei cu numărul 5 a grupei B din play-out le-a adus faţă în faţă pe SCM Gloria Buzău şi Aerostar Bacău. Deşi retrogradată matematic, formaţia oaspete nu a fost o pradă uşoară pentru buzoieni, prima repriză terminându-se la egalitate, 0-0.

În repriza secundă, buzoienii au pus stăpânire pe joc şi, după bara lui Ciprian Petre, au deschis scorul prin juniorul Pîrvulescu, în urma unei acţiuni individuale spectaculoase (65). Moldoveanul Andronic a mărit diferenţa cu un şut imparabil de la 25 de metri (78), iar conaţionalul său Iurcu (82) a stabilit scorul final cu o deviere din şase metri.

În urma acestui succes, SCM Gloria Buzău şi-a asigurat rămânerea în eşalonul secund, chiar dacă CSM Reşiţa, echipa aflată pe locul de baraj, mai are şanse teoretice de a o egala la puncte. Însă la finalul play-out-ului, conform ROAF, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5, iar dacă egalitatea persistă, departajarea se va face conform numărului de puncte cu care fiecare dintre echipe a terminat sezonul regular. Cum buzoienii au început play-out-ul cu 26 e puncte, iar reşiţenii cu 19, SCM Gloria este salvată matematic de la retrogradare.

Programul etapei a cincea din play-off şi play-out este următorul:

PLAY-OFF

ACS ASU Politehnica Timișoara – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Fotbal Club Rapid – CS Mioveni
AFC Dunărea 2005 Călăraşi – U Craiova 1948 SA

PLAY-OUT, GRUPA A

CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – AFC Ripensia Timișoara
AS FC Universitatea Cluj – FC Metaloglobus Bucureşti
CSM Slatina – AFC Farul Constanţa

PLAY-OUT, GRUPA B

SCM Gloria Buzău – CS Aerostar Bacău 3-0 (0-0)
Sergiu Pîrvulescu (65), Gheorghe Andronic (78), Maxim Iurcu (82)

ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița
AFC Unirea 04 Slobozia – FC Petrolul Ploieşti

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ