Foto: Facebook Steaua București

Cu 3 etape din sezonul regular rămase de disputat, formațiile participante în Liga de Tineret își fac ultimele calcule pentru accederea în play-off-ul competiției.

Rapid, prima calificată a seriei de est în play-off-ul Ligii de Tineret

În seria de est, există o singură cunoscută în ceea ce privește echipele calificate în play-off, înainte de startul rundei. După succesul din etapa precedentă în fața celor de la Farul Constanța, Rapid a obținut și calificarea matematică în play-off. Giuleștenii încep etapa de pe primul loc al clasamentului, la egalitate de puncte și cu golaveraj identic cu al constănțenilor, dar având avantaj la capitolul goluri marcate, 21 pentru Rapid față de 19 pentru Farul. Un egal ar fi suficient pentru constănțeni în partida de pe teren propriu cu FC Voluntari pentru a-și asigura matematic calificarea în play-off-ul competiției, cu 2 etape rămase de jucat. A treia ocupantă a podiumului, cu 18 puncte, FCSB, a pierdut de asemenea meciul din etapa precedentă, jucat în deplasare pe terenul celor de la CSA Steaua. Acum, primesc pe teren propriu vizita celor de la ACS Sport Team București, una din formațiile ce se luptă pentru accederea în play-off-ul Ligii de Tineret, iar un succes în acest meci ar aduce calificarea matematică în play-off pentru FCSB.

7 formații se luptă pentru ultimele 3 locuri în play-off

În cazul în care FCSB și Farul obțin calificarea matematică în meciurile din această rundă, ACS Sport Team, CSA Steaua, ACS Petrolul 52, FC Voluntari, Dinamo, Concordia Chiajna și Politehnica Iași rămân formațiile care mai au șanse matematice de a se clasa în primele 6 echipe, meciurile din cadrul etapei a 9-a urmând să clarifice multe din necunoscutele acestui final de sezon regular. Un eșec pentru pentru Politehnica Iași în meciul cu Rapid ar face ca formația din „Copou” să piardă orice șansă matematică de a evolua în play-off. De asemenea, Concordia Chiajna și Dinamo se vor întâlni în meci direct în această etapă. O înfrângere pentru oricare din cele 2 echipe ar fi echivalentă cu pierderea oricărei șanse de a se clasa în primele 6 formații la finalul sezonului regular. Multe din aceste calcule depind de rezultatele din partidele pe care le vor disputa Petrolul, CSA Steaua și ACS Sport Team, ocupantele ultimelor 3 locuri ce asigură prezența în play-off înaintea startului rundei.

UTA continuă parcursul perfect din campionat

În seria de vest, UTA Arad are de asemenea asigurată calificarea matematică în play-off-ul competiției. Arădenii au rămas singura formație neînvinsă în actuala ediție a Ligii de Tineret și se anunță una din formațiile favorite la câștigarea titlului în acest sezon. În etapa precedentă, arădenii au trecut cu 8-1 de CFR Cluj, ocupanta locului secund la acel moment. Acum, UTA întâlnește Kids Tâmpa Brașov, ultima clasată din seria de vest, brașovenii venind după un eșec sever în runda precedentă, 0-10 în fața Universității Craiova.

Ultimele calcule pentru un loc de play-off

Ocupanta locului secund, Ripensia Timișoara, joacă derby-ul local împotriva Politehnicii Timișoara, duel care, pe lângă orgoliile ambelor echipe, are ca miză și calificarea în play-off. Cu o victorie în meciul cu Poli, Ripensia și-ar asigura prezența în play-off și ar putea trimite matematic rivala din Timișoara în play-out, în cazul unui succes al Universității Cluj în partida cu LPS Banatul Timișoara. Campionii FC Argeș își joacă de asemenea ultima șansă de a prinde play-off-ul competiției. În cazul unui eșec în partida cu Universitatea Craiova, cumulat cu o victorie a Universității Cluj în partida cu LPS Banatul  Timișoara, argeșenii ar pierde orice șansă de a se califica mai departe în play-off, Sepsi OSK rămânând singura formație din afara primelor 6 clasate cu șanse matematice de a se califica mai departe, chiar și în cazul unui eșec în meciul din etapa aceasta, cu ACS Viitorul Cluj.

Programul etapei a 9-a

SERIA EST

Duminică, 16 octombrie – Ora 12:00

Politehnica Iași – FC Rapid 1923

LPS Buzău – ACS Petrolul 52

Concordia Chiajna – SC Dinamo 1948

FCSB – ACS Sport Team

AFC Botoșani – CSA Steaua

Farul Constanța – FC Voluntari

SERIA VEST

Duminică, 16 octombrie – Ora 12:00

LPS Banatul Timișoara – Universitatea Cluj

CFR Cluj – AFK Csikszereda

Kids Tâmpa Brașov – UTA Arad

Campionii FC Argeș – Universitatea Craiova

Politehnica Timișoara – Ripensia Timișoara

ACS Viitorul Cluj – Sepsi OSK Sf. Gheorghe