Pentru UEFA EURO 2020, voluntarii vor avea o importanță crucială în desfășurarea cu succes a turneului. Este o ediție specială a turneului, cu 12 orașe-gazdă, și un program de voluntariat de înaltă calitate va fi implementat în toate aceste orașe. Voluntarii vor contribui la diferite proiecte, precum ticketing, operațiuni media, servicii pentru spectatori, logistică, transport și multe altele.

Etapa de înscriere va fi lansată la începutul verii 2019. Până atunci persoanele interesate pot să se aboneze aici pentru a primi informații suplimentare despre etapele recrutării.

Programul de voluntariat va fi implementat de către cele 12 structuri locale de organizare (LOS) care sunt responsabile pentru recrutarea, instruirea și gestionarea voluntarilor în timpul evenimentului.

În București, peste 1000 de voluntari vor face parte din echipa de organizare a turneului UEFA EURO 2020. Experiența pe care o promitem este adesea plasată în categoria O dată în viață și se adresează românilor peste 18 ani, vorbitori de limba engleză și disponibili în perioada organizării evenimentului.

După ce am lucrat cu sute de voluntari din programul ”Team behind the team”, pot spune că această ocazie va fi o experiență inedită pentru a obține abilități în domeniul sportului, evenimentelor și al fotbalului în special. Pentru cei care sunt dornici să câștige experiență de la profesioniști în diferite domenii, pot să le recomand doar să aplice. Mulți încep ca voluntari, dar prin experiența acumulată își pot găsi drumul profesional – Diana Pirciu, Volunteer Manager