Mirel Radoi

Seara de 16 octombrie 2018 va rămâne în istoria naționalei U21 a României, care, după 20 de ani, a obținut o nouă calificare la un Campionat European.

Sărbătoarea s-a desfășurat în fața unui public minunat, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, iar în declarațiile oferite de jucătorii și selecționerul reprezentativei de tineret după calificare se simt emoția și fericirea.

Mirel Rădoi: ”Așa cum am spus la meciurile trecute, eram un român fericit, acum sunt un român mândru. Cred că în afară de cei 25.000 de oameni, pe care i-am strâns în aceste două meciuri, cred că am făcut alte milioane de oameni să fie mândri că sunt români. În acest moment, obiectivul îl reprezintă locurile 1-4, pentru că vrem să mergem la Jocurile Olimpice. Credem că vom obţine o performanţă şi mai mare şi aceea va fi în Italia”.

George Pușcaș: ”E o emoție incredibilă, toți suporterii români cântă și sunt fericiți, ne bucurăm că am reușit să le oferim o astfel de performanță. Este cel mai frumos moment al carierei mele și vreau să mulțumesc tuturor celor care au crezut în noi, familiei mele care mi-a fost alături mereu. Meciurile de la echipa națională sunt întotdeauna speciale pentru mine, dar mai ales aceste ultime două, cu Țara Galilor și Liechtenstein, pentru că am avut parte de un public minunat”.

Dennis Man: “Nu pot să exprim în cuvinte ceea ce simt. Suntem foarte fericiţi, am obţinut ce ne-am dorit de la bun început şi ne bucurăm pentru acest lucru. Au fost multe momente dificile, dar cred că am demonstrat că suntem un grup unit şi am trecut peste toate obstacolele. În plus, cu un asemenea public minunat, ne-am simţit şi noi fotbalişti”.

Ionuț Radu: ”Nu mai pot spune nimic, învățam istoria la școală, dar azi am scris-o. După seara asta, nu mai am cuvinte, în timpul meciului mi s-a făcut pielea de găină, ceea ce nu mi s-a mai întâmplat decât o singură dată în cariera mea. Suntem mândri că suntem români!”.