Imperial WET Miercurea Ciuc, liderul sezonului regular, joacă marți la Timișoara, cu Informatica, într-o confruntare în care pornește cu prima șansă. În cazul unui succes, Imperial WET va face, ca și United, un pas important în drumul spre finala Ligii 1.

La ultimul meci dintre cele două formații, meci contând pentru etapa a 13-a a sezonului regular și disputat la începutul acestui an la Miercurea Ciuc, Imperial WET învingea Informatica Timișoara cu 5-0.

„Mergem la Timișoara să câștigăm, asta e clar. Trebuie însă să fim atenți, concentrați, să nu privim adversarul de sus, pentru că s-ar putea să ne coste scump. În general, atunci când pornești cu prima șansă ai tendința să fii relaxat, să nu iei meciul în serios. Trebuie să ne vedem de treabă, să ne facem jocul, să fim conștienți de faptul că o victorie ne poate aduce și mai aproape de finala campionatului. Nu vrem să mai trecem prin emoțiile trăite în prima repriză cu Dunărea Călărași, de săptămâna trecută, când am intrat pe teren relaxați”, a declarat veteranul Florin Matei, jucătorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

Decisiv pentru formația oaspete, care era obligată să învingă pe malul Dunării pentru a reintra în lupta pentru titlu, meciul CS United – Autobergamo a fost un spectacol total.

După succesul clar de pe teren propriu, 6-1 cu Odorheiu Secuiesc, Autobergamo s-a prezentat foarte motivată la ora confruntării cu United. Trupa lui Adrian Moț a început tare jocul de la Galați, și-a creat o mulțime de ocazii, dar i-au trebuit 17 minute și 10 secunde până să deschidă scorul, autor Jodas. United a avut însă reacție imediată și a reușit să egaleze după doar 29 de secunde, prin veteranul Mimi Stoica, 38 de ani, care a făcut din nou un meci bun.

La reluare, United a trecut la conducere prin golul lui Borges, care a înscris chiar în ziua în care a împlinit 30 de ani! A fost golul victoriei, care o aduce pe United foarte aproape de a treia finală consecutivă.

LIGA 1- play-off

Clasament Grupa 1

  1. Imperial WET 6 puncte
  2. Dunărea 4 puncte
  3. Informatica 0 puncte

Rezultate
Dunărea – Informatica 3-1 (2-0)
Imperial WET – Dunărea Călărași 5-2 (2-1)

Program
marți, 9 aprilie, ora 18.00
Informatica Timișoara – Imperial WET Miercurea Ciuc

Clasament Grupa 2

  1. CS United 9 puncte
  2. Autobergamo 4 puncte
  3. FK Odorheiu Secuiesc 0 puncte

Rezultate
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galaţi 2-5 (0-1)
Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc 6-1 (2-1)
CS United Galați – Autobergamo Deva 2-1 (1-1)

Imperial WET Miercurea Ciuc și CS United Galați au început play-off-ul cu câte trei puncte fiecare, Dunărea Călărași și Autobergamo Deva cu câte două puncte, în timp ce Informatica și FK Odorheiu Secuiesc nu au avut niciun punct.

Se va juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare, tur-retur. Câștigătoarele celor două grupe vor juca finala campionatului, în timp ce formațiile clasate pe locul secund vor lupta pentru medaliile de bronz.

LIGA I – play-out

Rezultate

Etapa I
Clujana Cluj – Bukovina Vicov 15-1
Futsal Poli Iași – SCM Gloria Buzău 1-3

Etapa a II-a
CFF Clujana Cluj – Futsal Poli Iași 5-2
Bukovina Vicov – SCM Gloria Buzău 3-9

Etapa a III-a
Futsal Poli Iași – Bukovina Vicov 6-1
SCM Gloria Buzău – CFF Clujana Cluj 6-2

Clasament

  1. SCM Gloria 11 puncte
  2. Clujana 7 puncte
  3. Poli Iași 6 puncte
  4. Bukovina 0 puncte

*Futsal Poli Iași a intrat cu trei puncte în play-out; SCM Gloria Buzău – cu 2 puncte; CFF Clujana Cluj – cu 1 punct; Bukovina Vicov – cu 0 puncte.
*echipa care va încheia play-out-ul pe locul 4 va retrograda în Liga a II-a, în timp ce formația de pe locul 3 va juca baraj cu locul secund din Liga a II-a.

CSM Târgu Mureș, liderul Ligii a II-a, a pierdut după o pauză de șase luni!

Liga 2 la futsal a programat în acest week-end meciurile etapei cu numărul 16. Runda a fost dominată de meciul de la Galați dintre echipa a doua a Clubului Sportiv United și CSM Târgu Mureș, liderul autoritar al ligii secunde.

După succesul primei echipe, 2-1 cu Autobergamo Deva, week-end-ul a continuat perfect pentru United Galați!

La capătul unui meci deosebit de spectaculos, CS United s-a impus cu scorul de 4-3, administrându-i liderului a doua înfrângere din acest sezon și prima după o pauză de jumătate de an! Ultima înfrângere bifată de trupa lui Lucian Nicușan data din 7 octombrie, când, într-o confruntare contând pentru etapa a 3-a, CSM Târgu Mureș pierdea la Târgu Secuiesc!

Liga 2, etapa a 16-a

CS United 2 Galați – CSM Târgu Mureș 4-3
Kereszthegy Remetea – KSE Târgu Secuiesc 2-9

* echipa Futsal Ceahlăul Piatra-Neamt nu va juca în această etapă
* partida Pro Academy Fălticeni – AS Inter Gheorgheni a fost amânat
* Fortius 2014 Buzău – Pro Tineret Sighișoara nu s-a jucat

Clasament: 1.CSM Târgu Mureș 30p; 2. KSE Târgu Secuiesc 25p; 3. United 24p; 4. Fortius 21p; 5. Kereszthegy 19p; 6. Futsal Ceahlăul 12p; 7. AS Inter Gheorgheni 7p; 8. Pro-Tineret 4p

Etapa viitoare, a 17-a

sâmbătă, 13 aprilie
ora 18:00
Pro-Tineret Sighișoara – Futsal Ceahlăul Piatra Neamț

ora 18:30
CSM Târgu Mureș – Kereszthegy Remetea

duminică, 14 aprilie
ora 12:00
AS Inter Gheorgheni – United 2 Galați

ora 18:00
KSE Târgu Secuiesc – Fortius 2014 Buzău
* echipa Pro Academy Fălticeni stă în această etapă

Articol de Adi Dobre