Cu 300 de zile înaintea meciurilor UEFA EURO 2020 din grupa C de la București, steagul orașului gazdă a fost purtat de un parașutist la Bucharest International Air Show.

Sâmbătă, 24 august, la cel mai mare eveniment aviatic din România, unde s-au adunat aproximativ 150.000 de spectatori, s-a derulat un moment UEFA EURO 2020.

Prin amabilitatea Departamentului de Parașutism al Aeroclubului României, steagul Bucureștiului de oraș gazdă a fost lansat împreună cu un parașutist și a aterizat în aplauzele publicului pe pista Aeroportului Aurel Vlaicu (fost Băneasa). Evoluția instructorului parașutist tandemist Adrian Sacară a fost coordonată de la sol de doamna comandant Cristina Stenczel și a fost completată de coborârile altor 18 parașutiști care au lansat efecte pirotehnice. Steagul Bucureștiului a avut o suprafață de 200 mp și a necesitat un balast de 45 kg pentru a putea fi desfășurat în poziție de drapel. A fost o reușită a Departamentului de Parașatusim al Aeroclubului României, care de altfel deține și un record de coborâre a unui drapel de 800 mp.

Inițiatoarea Bucharest International Air Show a fost Compania Națională Aeroporturi București, unul dintre partenerii de organizare a UEFA EURO 2020 la București. Aeroportul Aurel Vlaicu va fi locul de aterizare a avioanelor charter ale oficialităților UEFA și ale echipelor naționale care vor juca la București. Lansarea cu parașuta a steagului de oraș gazdă a fost un moment simbolic, de acum aeroportul intrând într-un proces de modernizare pentru primirea oaspeților fotbalului european de anul viitor.