Dănuț Nechifor, jucător ce a participat cu echipa din Ruginoasa la prima ediție a Cupei Satelor, reușind să și câștige competiția, a fost remarcat de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi și a fost transferat la începutul acestui an.

Tânărul în vârstă de 13 ani a fost prezent la un trial organizat în luna decembrie de Academia Gheorghe Hagi, academie ce a obținut cel mai bun punctaj în Clasificarea Academiilor în 2019. La trial au participat 12 dintre cei mai buni copii de la grupa 2007 din toată țara. La final, trei dintre ei, printre care și Dănuț, au fost transferați de academie.

Dănuț a mai fost la Academia Gheorghe Hagi în urmă cu câțiva ani, a stat un an și jumătate acolo, dar l-am adus înapoi acasă, pentru că era prea mic. Îl duceam doar la meciurile oficiale și la turnee. După Cupa Satelor, competiție pe care noi am câștigat-o în județul Constanța, s-au interesat din nou de el. Am rămas surprins când am aflat că este chemat la selecție.

În prima parte a lunii decembrie a mers acolo, a intrat în programul academiei timp de șapte zile, a dat mai multe probe, iar pe 4 ianuarie am primit un răspuns că a fost selectat pentru transfer” a declarat tatăl lui Dănuț.

Sunt foarte fericit că am fost selecționat. O să fiu concentrat pe ce am de făcut acolo. Au fost antrenamente foarte intense, s-au bazat mai mult pe tehnică, au fost diverse exerciții, dar am făcut față. E un vis împlinit, îmi doream să merg acolo”, a adăugat Dănuț.

Dănuț Nechifor a făcut parte din echipa comunei Ruginoasa (Iași), cea care a câștigat în mai 2019 prima ediție a competiției, după ce s-a impus în finală cu 1-0 în fața formației din comuna Cumpăna. Dănuț a trăit și experiența norvegiană alături de echipa națională a României, câștigătoarea primei ediții însoțindu-i pe tricolori în deplasarea din Norvegia din preliminariile pentru EURO 2020.

În urma turneelor regionale Cupa Satelor de la prima ediție, reprezentanții departamentului de Scouting FRF au ales 8 jucători pentru selecția de la Centrul de Fotbal Mogoșoaia dedicată copiilor născuți în 2006. Alți participanți din competiția rurală U13 s-au aflat în tabăra de vară organizată în 2019.

Alți patru copii monitorizați de cluburi din țară

Pe lângă Dănuț, mai sunt și alți copii de perspectivă la Unirea Ruginoasa, de la grupele 2006 și 2007, monitorizați pentru a fi transferați la alte academii din țară. Aceștia sunt Iulian Curcă, Florin Doroftei, Alin Bostan, Ionuț Oloeru, primii doi fiind premiați la turneul final al Cupei Satelor de anul trecut. Curcă a fost desemnat cel mai bun jucător, iar Doroftei a ieșit golgeterul turneului final.

Peste 15.000 de participanți au fost prezenți la prima ediție a Cupei Satelor, competiție U13 organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu AFIR, dedicată talentelor din mediul rural. Cea de-a doua ediție a competiției a început în toamna anului 2019, urmând ca în acest an să se decidă cea de-a doua câștigătoare!

ARTICOL DE NARCIS POHOAȚĂ (IAȘI)