Brigada românească formată din Istvan Kovacs, Vasile Marinescu și Mihai Artene participă la un seminar de pregătire înaintea meciurilor de la Campionatul Mondial al Cluburilor, găzduit de Maroc.

Întâlnirea arbitrilor are loc la Rabat și include sesiuni practice pe terenul de joc alături de fotbaliștii locali și folosirea asistenței video, controale fizice, precum și pregătire teoretică specifică pe faze de joc.

Istvan Kovacs este unul dintre cei doi arbitri europeni delegați de FIFA la competiția celor mai bune cluburi de pe diferite continente care se va desfășura în perioada 1-11 februarie 2023, în Maroc. El îi va avea alături pe conaționalii Vasile Marinescu și Mihai Artene, asistenți. Celălalt arbitru european este englezul Anthony Taylor.

Participantele la turneu sunt următoarele: Al-Hilal (reprezentanta confederației din Asia), Wydad AC (Maroc, câștigătoarea Ligii Campionilor în Africa), Seattle Sounders FC (SUA, câștigătoarea Ligii Campionilor în regiunea CONCACAF), Flamengo (Brazilia, câștigătoarea Cupei Libertadores), Auckland City FC (Noua Zeelandă, câștigătoarea competiției din zona Oceania), Real Madrid (Spania, câștigătoarea UEFA Champions League), Al Ahly (Egipt, finalista Ligii Campionilor în Africa).

Programul jocurilor

Miercuri, 1 februarie: Al Ahly – Auckland City FC (meci 1)
Sâmbătă, 4 februarie: Seattle Sounders FC – Câștigătoarea meciului 1 (meci 2); Wydad AC – Al Hilal (meci 3)
Marți, 7 februarie: Flamengo – Câștigătoarea meciului 3Câștigătoarea meciului 2 – Real Madrid
Sâmbătă, 11 februarie, se joacă meciul pentru locul al treilea și finala.