Îmbracă tricoul echipei tale naționale și reprezintă-ți țara, în 2020, la primul UEFA eEURO organizat vreodată. Înscrie-te și califică-te alături de țara ta la turneul final, ce va avea loc, la Londra, în luna iulie a anului viitor.

UEFA lansează UEFA eEURO 2020, un turneu deschis echipelor naționale de eFotbal, ce se va bucura de participarea tuturor celor 55 de asociații naționale membre ale UEFA. Iar tu vei avea, astfel, chiar posibilitatea să-ți reprezinți țara!

Turneul va constitui cel mai mare eveniment de eFotbal deschis echipelor naționale organizat vreodată, jucătorii participanți urmând să-și măsoare forțele exclusiv pe KONAMI eFootball PES 2020. Acest joc video va fi dedicat turneului final al UEFA EURO 2020, din vara anului viitor.

Țelul tuturor țărilor participante va fi acela de a se califica la turneul final, ce se va desfășura la Londra, pe 9-10 iulie, acesta fiind programat chiar înaintea finalei UEFA EURO 2020 din lumea reală, de pe stadionul Wembley, la 12 iulie. Câștigătorii eEURO 2020 vor primi bilete de intrare la finala UEFA EURO 2020, ca și un premiu în bani.

Fiecare asociație națională participantă va înscrie câte o echipă națională de eFotbal, alcătuită dintr-un număr de doi până la patru jucători.

Cine se poate înscrie în competiție?

Punctul central al turneului este spiritul de echipă, care reprezintă însăși esența fotbalului. De aceea, fiecare asociație națională va participa cu câte o echipă de eFotbal, alcătuită dintr-un număr de doi până la patru jucători, care-și vor reprezenta țara.

Între noiembrie 2019 și ianuarie 2020, asociațiile naționale își vor alege componenții echipei pe baza unui turneu național, care se va desfășura fie online, fie fizic. Asta, desigur, dacă nu cumva o asemenea echipă națională de eFotbal deja există. Apoi, echipa astfel alcătuită va lua parte la faza de calificare online a eEURO, în tentativa sa de a ajunge la turneul final de la Londra.

Dacă dorești să te implici, te rugăm să accesezi eEURO2020.com și să-ți selectezi țara, pentru ca, apoi, să te înscrii!

Cum se va derula turneul?

O tragere la sorți va avea loc în ianuarie 2020, țările participante urmând să fie împărțite, în vederea fazei de calificare online, în 10 grupe. Jocurile acestei prime faze se vor desfășura între lunile martie și mai 2020.

Fiecare țară va disputa câte două meciuri (1 contra 1) împotriva fiecăreia dintre celelalte echipe din grupa respectivă; punctele din aceste jocuri se vor aduna, alcătuindu-se, astfel, clasamentul grupei.

16 țări se vor califica la turneul final de la Londra, urmând să concureze pentru a deveni prima campioană a UEFA eEURO 2020.

Pentru a afla mai multe informații, intră pe site-ul dedicat turneului.