Disputată pe Stadionul Municipal din Drobeta – Turnu Severin, finala Ligii a 4-a Mehedinți a fost adjudecată de Viitorul Șimian, care a învins cu scorul de 4-0 de Pandurii Cerneți, prin golurile izbutite de Daniel Mișea (‘2), Dorian Vasilică (’11), Augustin Puțintelu (’23) și Raul Iorgulescu (’76).

În sezonul regular, început în urmă cu 3 săptămâni, Viitorul Șimian pierduse meciul-tur cu Pandurii, scor 1-2 pe terenul din Cerneți, și remizase în jocul-retur, scor 2-2. “Finala a fost meciul care conta și s-a văzut acum care e echipa mai bună. Jocurile-directe au fost mai mult de test, fiindcă se știa că noi și Pandurii vom încheia acest minicampionat pe primele două locuri și nu conta ordinea. Obiectivul nostru e promovarea la Liga 3. Trebuie să fim pregătiți la ora jocului de baraj, indiferent cu cine vom juca. Îmi doresc să reușesc o nouă promovare, după cea cu Tractorul Cetate”, a declarat antrenorul-jucător severinean, Dorian Costinel Vasilică, sosit la Viitorul Șimian, după ce echipa doljeană Tractorul Cetate s-a retras din Liga 3, la jumătatea campionatului trecut.

Pentru echipa comunei Șimian urmează barajul pentru promovare în Liga 3, pe 12 mai. Dacă va trece de faza interjudețeană, Viitorul va întâlni pe 16 mai (turul), respectiv 23 mai (returul), una dintre echipele clasate pe locurile 9/10 din cele 10 serii de Liga 3. ”Scorul putea fi mult mai mare, dar important este că am câștigat și că vom merge la baraj. Sper să avem și noroc la tragerea la sorți, fiindcă în 2018 am întâlnit cred că una dintre cele mai bune echipe din țară prezentă la baraj, CS Dumbrăvița. O echipă cu mult peste nivelul eșalonului patru, o echipă practic de valoarea Ligii a 3-a. Noi am avut echipă bună și atunci, dar cred că acum și noi suntem mult mai puternici, după ce au venit și mulți dintre jucătorii care au promovat cu Cetate, în urmă cu 2 ani. Din păcate, acum, barajul se joacă cu Liga 3, unde nivelul e altul, echipele au avut meciuri săptămânal și au făcut cantonamente în iarnă. Va fi foarte greu, dar ne jucăm șansa”, a declarat Mihai Schintee, mijlocaș care a participat, cu Viitorul Șimian, la barajul cu CS Dumbrăvița. De altfel, Schintee e singurul jucător din lotul actual al echipei Viitorul Șimian care a jucat la barajul din 2018.

Dacă va avea noroc la tragerea la sorți, în sensul că din urnă îi va fi extras drept adversar un județ care n-a organizat Liga 4, reprezentanta Mehedințiului va fi calificată direct în faza a doua a barajului, unde va întâlni o echipă clasată pe locurile 9/10 în Liga 3. AJF Gorj, Olt, Iași, Neamț, Botoșani, Vrancea, Galați, Dâmbovița, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Harghita, Giurgiu, Tulcea, Brăila, Covasna, alături de AMF București, nu au organizat Liga 4.  Deja s-au stabilit, pe lângă Mehedinți, campioanele județene de la Maramureș (CSM Sighetu Marmației), Hunedoara (Aurul Brad), Dolj (Dunărea Calafat), Sălaj (Rapid Jibou) și Bacău (CS Dinamo Bacău). Vâlcea, Timiș, Caraș-Severin, Arad, Prahova, Teleorman, Constanța, Ilfov, Buzău, Sibiu, Ialomița, Vaslui, Brașov, Argeș, Cluj, Mureș și Satu Mare își decid campioana județeană până pe 8 mai, termenul limită pentru trimiterea actelor la FRF. Tragerea la sorți a barajului va avea loc pe 9 mai.

Viitorul Șimian are în proiect și reabilitarea stadionului din comună, lucrări care vor demara în această lună. Până la fi gata noua arena, echipa din comuna fimitrofă municipiului Drobeta – Turnu Severin ar putea juca, în cazul promovării, pe Stadionul Municipal de 20.000 de locuri, de la malul Dunării.

Județul Mehedinți nu mai are echipă la Liga 3 din sezonul 2014-2015. Ultimul baraj a fost câștigat de Minerul Valea Copcii Mehedinți, care a trecut, la Slatina, cu scorul de 2-0, după prelungiri, de campioana de la Gorj, Gilortul Târgu Cărbunești. Echipa mehedințeană s-a retras după tur din campionat, din cauza problemelor financiare.

Rezultatele Ligii a 4-a Mehedinți, sezonul 2021-2021

Etapa 1
Avântul Bistrița – Viitorul Șimian 0-8 (0-3)
AS Noapteșa – Pandurii Cerneți 2-4 (2-1)

Etapa 2
Pandurii Cerneți – Avântul Bistrița 5-2 (1-1)
Viitorul Șimian – AS Noapteșa 6-1 (5-0)

Etapa 3
Pandurii Cerneți – Viitorul Șimian 2-1 (1-1)
AS Noapteșa – Avântul Bistrița 6-3 (4-1)

Etapa 4
Viitorul Șimian – Avântul Bistrița 8-1 (6-1)
Pandurii Cerneți – AS Noapteșa 3-0 (1-0)

Etapa 5
Avântul Bistrița – Pandurii Cerneți 2-8 (2-3)
AS Noapteșa – Viitorul Șimian 2-10 (0-5)

Etapa 6
Viitorul Șimian – Pandurii Cerneți 2-2 (0-1)
Avântul Bistrița – AS Noapteșa 8-2 (5-0)

Clasament sezon regular

1. Cerneți 6 5 1 0 24-9 16
2. Șimian 6 4 1 1 35-9 13
3. Bistrița 6 1 0 5 16-37 3
4. Noapteșa 6 1 0 5 14-34 3

Finala mare: Viitorul Șimian – Pandurii Cerneți 4-0 (3-0)
Finala mică: Avântul Bistrița – AS Noapteșa 0-5 (0-1)

Articol de Mircea OGLINDOIU