Portarul echipei naționale, Ciprian Tătărușanu, a acceptat provocarea ”Împreună suntem fotbal” dedicată sportivilor care au copii. În calitate de jucător profesionist de fotbal, dar mai ales din postura de tată a trei copii, el le oferă câteva sfaturi părinților într-un clip special.

Goalkeeper-ul naționalei României este de părere că părinții trebuie să își încurajeze mereu copiii sportivi, dar să nu intervină în pregătirea lor. „Nu ar trebui să înceapă să le dea sfaturi despre ceea ce ar trebui să facă la fotbal, baschet sau orice alt sport aleg să practice. Trebuie să îi lase pe profesori și antrenori să îi învețe, să îi lase pe aceștia să își facă meseria. Din fericire pentru mine, părinții mei nu s-au băgat în activitatea mea sportivă, iar eu, la rândul meu, voi face același lucru!”.

Ciprian Tătărușanu ne-a împărtășit cea mai frumoasă amintire a sa din copilărie, dar și cât de atrași sunt cei mici de sport. ”Până acum nu îi văd prea interesați de fotbal! Sebastian, băiatul cel mare, este mai degrabă pasionat de baschet și zilnic aruncăm la coșul de baschet”.

Sunt multe calități pe care trebuie să le aibă un sportiv de succes. Cea mai importantă este să fii realist cu tine însuți și să îți dai seama de greșeli chiar și atunci când ceilalți te laudă!”

URMĂREȘTE MAI JOS VIDEO-UL INTEGRAL!