Naționala feminină U19 a României a învins Republica Moldova, scor 7-0, într-un meci amical disputat joi, 10 august, la Centrul Național de Fotbal Buftea. Două dintre marcatoare, Nicol Dincă-Vuia și Jasmina Ouatu, cea din urmă convocată în premieră la echipa națională, au tras concluziile după meci, în interviurile acordate FRF.TV.

Proaspăt transferată de la Politehnica Timișoara la Banat Girls, Nicol Dincă-Vuia a deschis scorul pentru tricolore în meciul cu Republica Moldova, după 17 minute de joc. Fundașul României a reluat perfect cu capul o lovitură de colț, fără nicio șansă pentru goalkeeperul oaspetelor.

Doar opt minute mai târziu, Jasmia Ouatu a executat perfect o lovitură liberă de la marginea careului și a majorat scorul pentru naționala noastră. A fost primul gol în tricoul României pentru atacantul convocat în premieră de selecționerul Massimo Pedrazzini. Ouatu evoluează în Statele Unite, la clubul World Class FC.

La finalul partidei, cele două jucătoare au vorbit la FRF.TV despre concluziile în urma partidei cu Republica Moldova, ambițiile la nivel de club, dar și obiectivele tricolorelor pentru această toamnă.

Naționala U19 a României va disputa un al doilea meci amical contra Republicii Moldova, tot la Centrul Național de Fotbal Buftea, sâmbătă, 12 august, de la 10:30. Meciul va putea fi urmărit în direct pe platforma FRF.tv.

Naționala feminină U19 a României pregătește parcursul european din această toamnă, când vor începe campania de calificare pentru Campionatul European de anul viitor. Tricolorele vor evolua în Liga B, luptând pentru promovare cu reprezentativele din Slovacia și Kazahstan.