În cadrul campaniei UEFA & FRF „Devino arbitru!” mai mulți arbitri internaționali români vorbesc despre experiențele lor pe terenul de joc și îi îndeamnă pe tineri să se îndrepte spre această meserie.

Într-un interviu FRF.tv, Istvan Kovacs, arbitru în categoria Elite, spune: „Meseria de arbitru este cea mai frumoasă din lume!”. Explică mai apoi: „Prin arbitraj ai șansa de a rămâne în fotbal (n.r. atunci când renunți la cariera de jucător), călătorești mult, vezi cele mai frumoase stadioane ale lumii și, desigur, ai beneficii financiare”.

Kovacs a dezvăluit cine este jucătorul de la nivel mondial care l-a impresionat cel mai mult pe terenul de joc, cine sunt antrenorii din prima ligă cu comportament ireproșabil, meciul din competițiile interne care l-a solicitat cel mai mult din punct de vedere fizic și a punctat principalele calități ale unui arbitru de top.


„Cea mai frumoasă experiență din carieră a fost finala Conference League pe care am arbitrat-o. Ce îmi doresc mai mult? O altă finală în viitor!”, a mai spus Istvan Kovacs.

UEFA, cu sprijinul asociațiilor naționale, a lansat în premieră o campanie de recrutare a oficialilor de joc, care are ca scop sporirea cunoștințelor despre arbitraj, evidențierea importanței acestui rol în jocul de fotbal și inspirarea tinerilor să urmeze o astfel de carieră.

Campania face parte dintr-un program mai amplu prin care UEFA va sprijini asociațiile naționale în activitățile lor de recrutare, cu scopul de a înrola aproximativ 40.000 de arbitri noi în fiecare sezon.

Detalii despre campanie, dar și despre cursurile de arbitraj din țara noastră sunt disponibile aici.