Acțiunea de selecție pentru naționala U19, desfășurată în perioada 4-7 februarie, s-a încheiat astăzi cu partida amicală împotriva formației din Liga 2, Progresul Spartac.

Meciul, ce a avut loc la Centrul Național de Fotbal Buftea, s-a întins pe durata a trei reprize, primele două de 45 de minute, iar a treia de 30 de minute, perioadă în care selecționerul Adrian Dulcea a folosit toți jucătorii convocați. Scorul final a fost 4-2 pentru tricolori, golurile României fiind reușite de Alexandru Melniciuc și Alexandru Ionică, acesta din urmă autor al unui hattrick!

România în prima repriză:

1. Kis – 8. Stancovici, 4. Ferroni, 6. Shehait, 2. Benga – 20. Bobea, 5. Costea, 10. Ghimfus – 9. Constantinescu, 14. Melniciuc, 11. Cărăușu

România repriza a doua:

23. Jercălău – 3. Stancu, 13. Iurasciuc, 22. Pătrășcoiu, 19. Călugăr – 16. Mihăilă, 17. Marin, 18. Ciobanu – 7. Păcuraru, 21. Moraru, 15. Ionică

Româna repriza a treia:

12. Chioveanu – 8. Stancovici (3. Stancu 105′), 4. Ferroni (13. Iurasciuc 105′), 6. Shehait (22. Pătrășcoiu 105′), 2. Benga (19. Călugăr 105′) – 16. Mihăilă (20. Bobea 105′), 5. Costea (17. Marin 105′), 18. Ciobanu (10. Ghimfus 105′) – 7. Păcuraru (9. Constantinescu 105′), 21. Moraru (14. Melniciuc 105′), 15. Ionică (11. Cărăușu 105′)

Ultima acțiune înaintea Turului de Elită

Aceasta a fost ultima acțiune a reprezentativei U19 înaintea Turului de Elită din luna martie, ce se va desfășura în Croația. Pe lângă gazda miniturneului, tricolorii vor mai întâlni Germania și Turcia. Selecționerul reprezentativei U19, Adrian Dulcea, a oferit un interviu pentru FRF.tv în care a vorbit despre acțiunea de selecție recent încheiată, dar și despre șansele României de a ajunge din nou la turneu final U19.


„Este un mijloc de evaluare a jucătorilor pe care îi avem la dispoziție pentru această acțiune. Avem un mix de jucători care evoluează în străinătate, jucători care evoluează în Liga 2 și Liga 1 din România și câțiva jucători din Liga 3 care au avut un număr însemnat de minute, dar și jocuri la un nivel bun. Din păcate, este singura acțiune înaintea Turului de Elită, dar oricum nu aveam o fereastră care să ne permită să chemăm toți jucătorii pe care ne-am fi dorit să îi avem la dispoziție în acest moment. Ce avem de reglat o să reglăm zilele acestea, mai ales în perioada care urmează prin discuții individuale, analiză, discuții cu jucătorii și conducătorii cluburilor pentru a încerca să avem un plan unitar de pregătire în perspectiva acestui turneu.”

Jucătorii convocați pentru această acțiune:

Portari: Patrik Kis (ACS Târgu Mureș), Andrei Jercălău (ACS Petrolul 52), Eduard Chioveanu (CS Afumați)

Fundași: Luca Stancu (AFC Câmpulung Muscel 2022), Leonardo Ferroni (Genoa / Italia), Darius Iurasciuc (UTA Arad), Luca Pătrășcoiu (Agricola Borcea), Denis Benga (Universitatea Craiova), Răzvan Călugăr (Universitatea Cluj), Hussein Shehait (CSA Steaua)

Mijlocași: Victor Stancovici (FC Unirea Dej), Matei Marin (CSA Steaua), Cosmin Costea (CS Tunari), Mario Bobea (Sheffield Wednesday / Anglia), Andrei Ciobanu (Valenciennes / Franța), Andrei Mihăilă (Metaloglobus București), Giovani Ghimfus (Concordia Chiajna), Miguel Constantinescu (Vizela FC / Portugalia), David Păcuraru (Farul Constanța), Iulian Cărăușu (FC Botoșani), Alexandru Ionică (Unirea Bascov)

Atacanți: Ștefan Moraru (Metalul Buzău), Alexandru Melniciuc (CS Tunari)


În martie luptăm pentru un loc la EURO

În perioada 18-26 martie, naționala U19 a României va evolua la Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înainte de turneul final EURO 2024. România va juca împotriva Turciei, Germaniei și Croației, aceasta din urmă fiind și gazda miniturneului de calificare.

Programul meciurilor:

  • Miercuri, 20 martie: Turcia – România
  • Sâmbătă, 23 martie: Germania – România
  • Marți, 26 martie: România – Croația

Se califică la turneul final câștigătoarele celor 7 grupe de la Turul de Elită. Turneu final va fi găzduit de Irlanda de Nord în perioada 15-28 iulie.

Naționala României a mai participat la două ediții EURO U19, în 2011 și în 2022. În 2025, turneul final U19 va fi găzduit de România.