Foto: sportpictures.eu

După ce miercuri, la Cluj-Napoca, campioana CFR a obținut calificarea mai departe în drumul spre grupele Ligii Campionilor, joi, atât Universitatea Craiova, cât și FCSB au trecut în turul secund preliminar în Europa League.

Victorioasă în tur, la Baku, 3-2, formația din Bănie a reușit să se impună cu același scor și pe stadionul „Ion Oblemenco” în faţa lui Sabail (Azerbaidjan). Alexandru Cicâldău (28) a marcat primul, reluând din apropiere o minge respinsă de portarul advers, iar după pauză Bogdan Vătăjelu (54) a mărit diferența. Oaspeții au revenit apoi în joc și în cărțile calificării după ce au înscris de două ori prin Ramazanov (67) și Duventru (69), dar Craiova a decis calificarea pe final, Fortes (90) reușind să înscrie pe un contraatac din pasa excelentă a lui Bărbuț.

În următoarea rundă, Universitatea Craiova o va întâlni pe Honved Budapesta. Prima manșă va avea loc în Ungaria, pe 25 iulie. Returul se va juca pe 1 august.

La Orhei, FCSB a câștigat și manșa secundă a duelului cu moldovenii de la Milsami, 2-1, după 2-0 în urmă cu o săptămână, la Giurgiu. Tânărul Cristian Dumitru, la doar 17 ani, a deschis scorul încă din minutul 4. Până la pauză, Răzvan Oaidă (42) a mărit avantajul. La reluare, Vadim Bolohan (47) a profitat de o eroare în defensivă roș-albastră și a marcat pentru Milsami cu o execuție din interiorul careului.

În turul 2 preliminar, FCSB o va întâlni pe Alashkert (Armenia) într-o „dublă” programată pe 25 iulie, în deplasare, și 1 august, pe teren propriu.

În acest al doilea tur preliminar al Europa League va intra și FC Viitorul, care o va întâlni pe Gent. Primul joc se va disputa în Belgia.

Federația Română de Fotbal felicită cluburile noastre care au făcut acest prim spre grupele cupelor europene și le urează mult succes în runda a doua tuturor reprezentantelor României!