FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Câștigătoarea Ligii de Tineret 2022/2023, Universitatea Craiova a debutat în competiția continentală cu un meci pe teren propriu.

Oltenii, care au triumfat în competiția națională după un 3-1 cu UTA Arad în ultimul act, au jucat în turul 1 din ruta campioanelor UEFA Youth League contra campioanei Serbiei la această categorie de vârstă, Partizan Belgrad. Partida a reprezentat prima manșă din acest tur și s-a jucat la Craiova, pe stadionul “Ion Oblemenco”.

Avans din start, conservat perfect

Jucătorii noștri pregătiți de antrenorul Ștefan Florescu s-au văzut conduși relativ rapid, prin golul marcat de atacantul oaspeților, Jovanovic, la finalul primului sfert de oră de joc. Cu toate acestea, primele 45 de minute au fost echilibrate. Mai mult decât atât, oltenii au avut până la pauză avantajul posesiei și și-au trecut în cont și două ocazii bune, prin Vancea și Barbu.

A doua repriză a aparținut însă oaspeților, și la nivel de ocazii, dar și la posesie. În ciuda faptului că Universitatea a efectuat toate cele 5 schimbări posibile în partea secundă a meciului, nici jocul, nici scorul, nu s-au modificat.

Retur pe 25 octombrie. Ce au făcut posibilii adversari

Returul va avea loc pe 25 octombrie și se va disputa pe stadionul Partizan din Belgrad. În cazul în care se va califica, Universitatea Craiova va întâlni câștigătoarea din confruntarea FC Turan (Kazahstan) – Sheriff Tiraspol (Moldova). În manșa tur disputată în aceeași zi cu partida oltenilor, Sheriff s-a impus în deplasare cu 1-0.

Universitatea Craiova – Partizan Belgrad 0-1 (0-1)

Jovanovic 15

UNIVERSITATEA: 1. Goga, 2. Gașpăr (14. Vancea, 70), 33. Mitache, 3. Brasfoleanu, 4. Ene – 5. Sala (17. Domnu, 70), 6. Lăpădătescu (c), 8. Tomșa (7. Găină, 78) – 10. Stana (20. Bana, 58), 21. Vancea, 11. Barbu (23. Cirpici, 78).

Rezerve: Rusu, Balaci

Antrenor: Ștefan Florescu

PARTIZAN: 1. Radulaski – 4. Roganovic, 45. Stjepanovic (c), 6. Petrovic, 3. Celic – 14. Dragojevic, 18. Ugresic – 38. Jevremovic (2. Cuk, 90+3), 8. Alilovic, 20. Mircetic – 9. Jovanovic (15. Jankovic, 36).

Rezerve: Jovanovic, Simic, Doslov, Popovic, Tadic

Antrenor: Nenad Stojakovic