Meciul de fotbal dintre Heniu Prundu Bargaului si Universitatea Olimpia Cluj, contand pentru Finala Cupei Romaniei la Fotbal Feminin, desfasurat pe stadionul Sanicolaul Arena Francisc Neuman din Arad, miercuri 06 iunie 2021. © FOTO:Ciprian Petcut/SPORT PICTURES

Astăzi, 30 iunie 2023, a avut loc tragerea la sorți pentru prima rundă a UEFA Women’s Champions League la sediul forului european de la Nyon.

În urma tragerii la sorți organizată la Nyon, Elveția, Universitatea Cluj a fost repartizată în grupa 1 și va juca contra echipei slovace Spartak Myjava. În cazul în care va trece de Spartak Myjava, Universitatea Cluj ar putea întâlni Ferencvárosi TC (Ungaria), echipa unde va evolua din această toamnă tricolora Brigitta Goder.

Totodată, Universitatea Cluj a fost desemnată de UEFA drept gazdă a grupei de calificare. Alin Cioban, președintele clubului, a declarat: „luăm foarte în serios în calcul să jucăm această grupă la Alba Iulia”. Iată mai jos câteva declarații ale juătoarelor:

„Grupa este una accesibilă și sper să facem o figură frumoasă. Ne dorim să dăm totul și să trecem mai departe în Runda 2. Favorita acestei grupe este cu siguranța Ferencvárosi deoarece Ungaria are un campionat mult mai dur și cu multe echipe puternice, dar și noi avem argumentele noastre să câștigăm grupa. Ar fi o bucurie după toată munca depusă în acest an și după toate rezultatele obținute. O să încercăm să ne cunoaștem cât mai bine adversarul și să ne pregătim pentru fiecare meci.” a declarat Carmen Marcu.

„Consider ca este o grupă în care trebuie să dăm tot ce avem mai bun, să ne focusăm pe calitatea actului sportiv și să luptăm până la final, cu dorința de a obține rezultate cât mai bune pe parcursul meciurilor.” a declarat Adina Borodi.

„În primul rând, sunt foarte fericită și mândră de colegele mele că am reușit să ne îndeplinim obiectivul: acela de a câștiga titlul. Cu siguranță calificarea în grupele UWCL ne aduce un plus de ambiție și sunt sigură că vom da totul ca să ajungem cât mai departe. Grupa nu este una ușoară, întâlnim adversari cu experiență în meciuri internationale, dar ne vom juca șansa.” a declarat Sonia Bumbar.

Antrenorul Universității Cluj, Constantin Olariu, a declarat: „Facem parte dintr-o grupă complicată, dar în care avem șansa noastră, mai ales ca se joacă în România.”

Tot astăzi și-au aflat adversarele din runda preliminară tricolorele Ștefania Vătafu și Andreea Părăluță. Ștefania Vătafu va evolua în tricoul celor de la RSC Anderlecht (BEL) contra GKS Katowice (Polonia). Andreea Părăluță, alături de Levante UD (ESP), va întâlni formația Stjarnan din Islanda.

Runda 1 este prima  din cele două programate înainte de faza grupelor cu 16 echipe, care va începe în noiembrie 2023. Acesta va fi împărțit în două categorii: „the champions path” (în traducere: traseul campioanelor) și „the league path” (în traducere: traseul ligii). În ambele categorii, runda 1 va consta în două etape, fiecare cu meciuri eliminatorii unice jucate în mini-turnee cu un singur loc: semifinale (6 septembrie) și finale/play-off pentru locul trei (9 septembrie). Câștigătoarele fiecărei finale (11 în champions path, patru în league path) se vor califica în etapa următoare.

Tragerea la sorți pentru traseul campioanelor:

 • În această etapă intră 41 de echipe.
 • Echipele vor fi extrase și împărțite în grupe: opt grupe a câte patru echipe și trei grupe a câte trei echipe.
 • Câștigătoarele celor 11 finale vor trece în runda 2, în care trei echipe au intrare directă. Runda a doua oferă șapte locuri în faza grupelor.

Tragerea la sorți pentru traseul ligilor:

 • În această etapă vor intra în competiție 16 echipe.
 • Acestea vor fi împărțite în 4 mini-turnee eliminatorii a câte patru echipe fiecare.
 • Câștigătoarele celor patru finale vor trece în runda 2, în care șase echipe au intrare directă. Cinci locuri în faza grupelor vor fi oferite în turul 2.

Calendarul competiției:

 • Runda 1: 6-9 septembrie
 • Tragerea la sorți pentru Runda 2: 15 septembrie, Nyon, Elveția
 • Runda 2: 10/11 – 18/19 octombrie
 • Tragerea la sorți a grupelor: 20 octombrie – Nyon, Elveția
 • Grupele: 14/15 noiembrie – 30/31 ianuarie
 • Extragerea pentru sferturile de finală și semifinalale: 6 februarie, Nyon, Elveția
 • Sferturile de finală: 19/20 martie și 27/28 martie
 • Semifinale: 20/21 aprilie și 27/28 aprilie
 • Finala se va juca pe Stadionul „San Mamés, din Bilbao, Spania, data de desfășurare urmând a fi comunicată ulterior.