CS United Galați, reprezentanta futsalului românesc în UEFA Futsal Champions League în acest sezon, va da piept în deplasare, sâmbătă, 16 ianuarie 2021, de la ora 17.00 (ora României), cu BTS Rekord Bielsko-Biała. Miza disputei dintre campioanele Poloniei și României o reprezintă calificarea în optimile de finală ale celei mai importante competiții intercluburi din futsalul mondial.

Delegația echipei United Galați a plecat spre Polonia joi dimineață și s-a oprit la Arad, de unde vineri și-a continuat drumul spre Bielsko-Biała. Din păcate, doi jucători gălățeni au fost testați pozitiv la COVID-19. Este vorba despre  portarul Ionuț Păduraru și Robert Crișan. În aceste condiții, United a deplasat în Polonia 11 jucători.

Iată lotul gălățenilor pentru confruntarea cu BTS Rekord Bielsko-Biała: Andrei Dinicuță, Florin Ignat, Sergiu Tacot, Constantin Burdujel, Andrei Crăciun, Octavian Cireș, Daniel Araujo, Matei Boșneagă, Iulian Arhire, Iulian Cojocaru și Cosmin Petică.

Delegația condusă de președintele Cristian Ștefu îi mai are în componență pe secunzii Viorel Cojoc și Alexandru Tănăsilă.

Florin Ignat
Foto: Facebook United Galați

„Am plecat spre Polonia cu gândul să obținem calificarea în turul următor al Ligii Campionilor. Nu ne temem de nimic. Ne cunoaștem adversarul foarte bine, un adversar pe care l-am urmărit în mai multe partide din acest sezon. BTS Rekord Bielsko-Biała e o echipă tare, care se apără perfect și pleacă foarte rapid pe contraatac. E o echipă care joacă futsal. Au în lot, de curând, și doi jucători brazilieni”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați, care a dezvăluit ce așteaptă de la elevii săi: „Să profite de șansa pe care o au și să mergem mai departe în Liga Campionilor”.

Plecarea formației United Galați spre Polonia a coincis cu trista veste a dispariției profesorului Ionel Tămășanu, preparatorul fizic al echipei. „Vestea ne-a șocat pe toți… Un om cu o energie incredibilă, inepuizabilă, un om care a pus umărul la cele două mari izbânzi din sezonul trecut, primele din istoria clubului, titlul de campioni și Supercupa. Vom juca la Bielsko-Biała cu gândul la profesorul Ionel Tămășanu. Pentru el vom lupta”, a spus Florin Ignat.

CS United Galați s-a calificat în 16-imile de finală ale UEFA Futsal Champions League după ce a trecut de Ashdod Dolphins, campioana Israelului, pe teren propriu, scor 1-0. Adversara din 16-imi a gălățenilor, Rekord Bielsko-Biała, a trecut în turul precedent de galezii de la Swansea University cu scorul de 6-0, într-o partidă disputată pe teren propriu.

În sezonul trecut al UEFA Futsal Champions League, Rekord Bielsko-Biała, campioana Poloniei, s-a confruntat cu Imperial WET Miercurea Ciuc. Partida s-a disputat în cadrul Grupei 5 a Main Round-ului competiției de la Praga și a fost câștigată de campioana României, scor 2-1.

Articol de Adi Dobre