UEFA Playmakers a adus magia poveștilor Disney în viața a peste 10.000 de fete din România începând cu 2020, Encanto fiind ultimul film integrat în program.

Părinții din România au spus că prima inițiativă paneuropeană a UEFA și Disney pentru fete, UEFA Disney Playmakers, le-a inspirat pe fetele lor care au participat la program să își dorească să joace fotbal (60.61%).

UEFA și Disney au anunțat astăzi, 16 noiembrie, o prelungire a parteneriatului pentru încă 4 ani a proiectului UEFA Playmakers (până în 2027). Această inițiativă paneuropeană, susținută de poveștile Disney, a introdus în fotbal peste 10.000 de fetițe între 5-8 ani din România.

UEFA și Disney sunt mândri să întâmpine comedia muzicală Encanto, câștigătoare a unui premiu Oscar, cel mai recent film care s-a alăturat UEFA Playmakers, după Incredibilii 2 de la Disney Pixar, Frozen 2 de la Disney și Moana de la Disney, toate prezentând un rol feminin puternic.

O experiență magică pentru fete, părinți și antrenori

UEFA Playmakers a avut un impact clar în România. Atingându-și scopul de a atrage mai multe fete să se joace prin mișcare, joacă și povestire și de a oferi fetelor oportunități unice ca o cale de intrare sigură, distractivă și antrenantă în joc.

Inspirate de cercetările academice, sesiunile UEFA Playmakers sunt ținute în 198 centre din țară de peste 546 antrenori formați de instructorii UEFA.

În Europa, sesiunile UEFA Playmakers au loc în 48 de federații europene și peste 3.800 de locații. Peste 73.000 de fete au luat parte la programul care a pregătit peste 5.200 de instructori UEFA Playmakers.

Feedback-ul din partea fetelor, părinților și antrenorilor care participă la UEFA Playmakers demonstrează impactul pozitiv extraordinar al programului în România:

  • Toate fetele implicate în proiect au oferit feedback pozitiv legat de participarea în proiectul UEFA Playmakers.
  • 60.61% dintre fete și-ar dori să continue să joace fotbal
  • 92.75% dintre părinți ar recomanda programul cercurilor sociale din care fac parte
  • 81.16% dintre părinți sunt mult mai siguri că fetele lor își vor dori să practice fotbalul după experiența UEFA Playmakers.

„Un program care deschide traseul fetelor în fotbal!”

Povestea Playmakers abia a început, iar UEFA se va baza pe acest impuls pentru a se asigura că fetele nu sunt doar introduse în fotbal, ci continuă să joace. Ambiția cheie a UEFA Playmakers este să se asigure că fiecare centru Playmakers are o cale clară în fotbal atât pentru jucătoare, cât și pentru instructori. Pentru a realiza acest lucru, UEFA va sprijini federațiile cu experți dedicați care oferă sprijin mentorilor și programe de continuare.

În plus, UEFA va oferi un acces mai mare la conținutul UEFA Playmakers, permițând fetelor, familiilor și instructorilor să se bucure de activitățile UEFA Playmakers independent de sesiuni.

„Suntem foarte încântați să vedem că UEFA Playmakers se extinde în următorii patru ani și vom continuăm parteneriatul cu Disney”, a declarat Nadine Kessler, șefa fotbalului feminin din cadrul UEFA. Combinarea activității fizice cu magia Disney s-a dovedit o formulă câștigătoare pentru a introduce fetele în fotbal, a implica părinții și a oferi fiecărei fete ocazia de a experimenta bucuria jocului nostru frumos. Mi-aș dori să văd în viitor jucătoare profesioniste de fotbal care își vor urmări dragostea pentru acest sport încă de la prima lor sesiune Playmakers.”

Nicole Morse, Vicepreședinte de Brand și Franciză de Marketing, Disney EMEA, a declarat: „UEFA Playmakers inspired by Disney a fost o colaborare atât de strălucitoare încât a fost o decizie firească să continuăm programul încă 4 ani. A fost atât de încântător să văd personajele și poveștile noastre feminine puternice, cum ar fi Moana și Frozen, o inspirație pentru fete să devină mai active și să dezvolte dragostea pentru fotbal. Feedback-ul participantelor, părinților și antrenorilor a fost foarte pozitiv și așteptăm cu nerăbdare să aducem noi fete prin prisma poveștilor noastre, începând cu noua noastră poveste Encanto care va fi prezentă în 47 de federații din Europa.”

Țări care participă la programul UEFA Playmakers

Șapte țări au făcut parte din faza pilot lansată în februarie 2020: Austria, Belgia, Norvegia, Polonia, România, Scoția și Serbia.

În mai puțin de patru ani, alte 40 de țări s-au alăturat programului: Albania, Andorra, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Insulele Feroe, Georgia, Germania, Gibraltar , Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Kazahstan, Kosovo, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Irlanda de Nord, Republica Irlanda, Rusia, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia, Ucraina , Țara Galilor.