Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat la întâlnirea organizată cu ocazia meciului Argentina - Italia, Finalissima 2022

Cooperarea dintre cele două foruri fotbalistice se mărește pentru a include Finalissima pentru fotbal feminin, futsal și competiții de tineret.

După succesul Finalissima dintre Italia, câștigătoarea UEFA EURO 2020, și Argentina, campioana CONMEBOL Copa America, care i-a avut pe sud-americani câștigători cu 3-0, meci disputat aseară pe stadionul Wembley din Londra, cu casa închisă, UEFA și CONMEBOL au anunțat astăzi o serie de noi evenimente care implică echipe de fotbal feminin, futsal și tineret din cele două confederații fotbalistice.

Echipa de tineret a Clubului Atlético Peñarol din Uruguay (câștigătoarea CONMEBOL U-20 Copa Libertadores 2022) se va confrunta cu S.L. Benfica din Portugalia (câștigătoarea UEFA Youth League 2022) pe emblematicul Estadio Centenario din Montevideo din Uruguay, pe 21 august 2022.

În plus, câștigătoarea EURO de futsal UEFA 2022, Portugalia, și echipa de pe locul trei, Spania, vor disputa un turneu final four cu Argentina, câștigătoarea Copa América de Futsal CONMEBOL din 2022, și vicecampiona Paraguay, la Movistar Arena din Buenos Aires, Argentina, între 16 și 18 septembrie 2022.

În cele din urmă, câștigătoarea Campionatului European de Fotbal Feminin 2022, care se va desfășura în iulie, în Anglia, și campioana CONMEBOL Copa América Femenina 2022, competiție organizată tot în luna iulie în Columbia, vor disputa un nou joc Finalissima UEFA -CONMEBOL, dar la feminin. Partida se va desfășura în Europa, data și locul de disputare urmând a fi anunțate în timp util.

UEFA și CONMEBOL au convenit, de asemenea, să continue proiect de schimb de arbitri pentru o varietate de competiții, precum și organizarea de cursuri pentru arbitri în comun, în urma feedback-ului pozitiv primit de la oficialii implicați.

Mai mult decât atât, UEFA și CONMEBOL lucrează în prezent la recunoașterea reciprocă a calificărilor de antrenor, cu scopul ca aceasta să intre în vigoare în cursul anului 2023, în conformitate cu un calendar convenit și cu un set de cerințe.