Pe 17 și 18 ianuarie, Bucureștiul a găzduit primul seminar din noua ediție UEFA Certificate in Football Management (UEFA CFM), un program educațional care le oferă participanților ocazia de a-și îmbunătăți abilitățile de management în sport și, mai ales, în fotbal.

Această ediție a UEFA CFM se va desfășura până în luna septembrie, timp în care participanții trebuie să parcurgă cinci module obligatorii și unul opțional; cele cinci teme de bază includ cunoștințe legate de modul de organizare și funcționare instituțională în fotbal, management strategic și operațional, marketing și comunicare.

În grupul de participanți se află reprezentanți ai cluburilor din România, asociațiilor județene de fotbal, ai jucătorilor și arbitrilor, angajați FRF și UEFA, în total 30 de cursanți. Pentru a primi certificatul la finalul programului, ei vor avea de predat proiecte individuale și de echipă, dar și de absolvit un examen final.

Cursurile UEFA CFM sunt organizate împreună cu UEFA și Swiss Graduate School in Public Administration din cadrul Universității Lausanne, iar programul este finanțat prin UEFA HatTrick, fiind dedicat persoanelor implicate în fenomenul fotbalistic.