Foto: UEFA

Comitetul Executiv UEFA a decis azi, după consultări cu toate asociațiile naționale europene, mai multe modificări la nivelul competițiilor continentale de juniori.

Prima dintre decizii vizează Campionatul European U19 din 2021, care va fi găzduit de România în luna iulie a anului viitor. Astfel, UEFA a decis ca faza preliminară a calificărilor să se dispute în martie 2021 (13 mini-turnee), iar faza Turului de Elită va fi înlocuită de play-off-uri în care vor juca 14 echipe, până la finalul lunii mai 2021.

România este calificată deja, din postura de țară-gazdă, la turneul final.

Fără Tur de Elită la U17

Și la nivelul EURO U17 de anul viitor au fost operate modificări, astfel că faza preliminară se va disputa tot în martie 2021 (13-mini turnee), dar faza Turului de Elită a fost anulată în această competiție. Cele 13 câștigătoare de mini-turnee alături de alte două reprezentative cu statut de cap de serie vor merge direct la turneul final găzduit de Cipru în mai 2021.

În ce privește EURO U19 ediția 2020, faza Turului de Elită se va disputa în luna octombrie a anului în curs, cu turneul final găzduit de Irlanda de Nord împărțit astfel: faza grupelor în noiembrie 2020, faza eliminatorie în martie 2021.