În continuarea colaborării pe care a avut-o cu FRF, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va onora cu prezența și meciul de deschidere al turneului UEFA Under 21.

Madrigaliștii vor intona imnul României la debutul turneului de pe stadionul Steaua. Copiii de la corurile Cantus Mundi vor avea reprezentanții artistice la pauzele celorlalte 14 meciuri ale turneului care se desfășoară în România.

FRF și „Madrigal” dezvoltă un parteneriat care să introducă actul artistic în desfășurarea meciurilor de fotbal, pentru educarea publicului tânăr. Acest demers a început cu ceva vreme în urmă, și capătă noi dimensiuni în timpul Campionatului European U21. După ce Corul Național de Cameră va da „tonul” cu imnul României, mai departe copiii de la Cantus Mundi vor prelua ștafeta artistică.

Câte 100 de copii coriști vor veni la fiecare meci și vor avea un moment vocal la pauză. Ei au mai fost pe stadioanele de fotbal și au contribuit prin prestația lor la o atmosferă civilizată în tribune, inhibând derapajele comportamentale.

Programul Național Cantus Mundi, gândit a fi un instrument de integrare socială dedicat tinerilor și copiilor din România, își propune ca prin muzică să depășească toate barierele sociale sau de altă natură, formând noi comunități culturale, care au drept catalizator dragostea față de cântul coral. Sub atenta îndrumare a fondatorului acestui program, renumitul dirijor de talie internațională Ion Marin, și prin activitatea derulată de membrii Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Cantus Mundi a fost lansat pe 29 septembrie 2011.

După 10 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.680 de coruri. Peste 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.600 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de țară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

Federația Română de Fotbal mulțumește instituției „Madrigal” pentru incursiunea în lumea fotbalului și pentru valorile pe care le promovează în rândul tinerilor iubitori ai acestui sport!