Naționala României U21 va participa în perioada 5-12 iunie la un stagiu de pregătire în Italia, înainte de turneul final EURO 2023, găzduit de România și Georgia.

12 IUNIE

 • ORA 15:00

Joi, 15 iunie, începând cu ora 17:30, România U21 va avea primul antrenament, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, locul unde tricolorii se vor pregăti pe toată perioada Campionatului European. Ședința de pregătire va fi deschisă în totalitate publicului și presei.

Accesul la antrenament se va face începând cu ora 16:30, pe baza biletelor GRATUITE care vor fi primite la intrarea în Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, în limita a 600 de locuri disponibile. La finalul antrenamentului, spectatorii pot participa la o sesiune de autografe și fotografii cu jucătorii naționalei.

 • ORA 11:00

 • ORA 08:00

11 IUNIE

 • ORA 20:30

În ultima zi a cantonamentului din Italia, tricolorii U21 au disputat un joc școală împotriva reprezentativei celor din San Marino, generația 2002. S-au jucat două reprize de câte 45 de minute, staff-ul tehnic al naționalei României utilizând toți jucători. Meciul s-a jucat cu porțile închise.

 • ORA 15:00

Cifrele lui Valentin Țicu din sezonul care s-a încheiat sunt impresionante. Din 39 de partide, în 37 a jucat titular, o singură dată a fost rezervă, iar de 26 de ori a purtat la braț banderola de căpitan. Noi am încercat să aflăm cât mai multe despre cum a ajuns să practice cel mai frumos sport din lume. Totul într-un interviu VIDEO!

 • ORA 13:00

Jucătorii U21 se apropie de finalul stagiului de pregătire din Italia. De astăzi, intrăm în linie dreaptă către #U21EURO, debutul urmând să aibă loc peste 10 zile!

 • ORA 11:00

10 IUNIE

 • ORA 19:00

Mihai Popa, portarul naționalei U21, va evolua din sezonul viitor în Serie A pentru FC Torino! Acesta se află în cantonament în Italia, astfel încât am profitat pentru a imortaliza  momentul mutării cu articolul din ediția din 9 iunie a ziarului Gazzetta dello Sport!

 • ORA 17:30

 • ORA 15:00

“Panco Italiano” și “Săgeată” Marius Niculae, doi atacanți pur-sânge, au împreună aproape 300 de goluri marcate, iar în cantonamentul echipei naționale U21 îi ajută pe tinerii tricolori să-și atingă potențialul maxim pentru Campionatul European.

 • ORA 13:00

Jucătorii naționalei U21 au avut programat ieri un antrenament axat pe pregătirea fizică.

VIDEO

09 IUNIE

 • ORA 18:00

 • ORA 16:00

 • ORA 14:00

Campioni cu Farul Constanța în 2023, Constantin Grameni, Adrian Mazilu și Andrei Borza au acceptat provocarea FRF.tv. QUIZ cu întrebări despre meciurile echipei de club din sezon care s-a încheiat și despre Echipa Națională!

 • ORA 12:00

Jucătorii pregătiți de Emil Săndoi au disputat ieri un joc-școală între ei, în cantonamentul din Italia. Meciul a avut două reprize de 30 de minute, scorul la final fiind 1-0 pentru echipa în alb, marcator Borza.

Echipele folosite:

România alb: Popa/Gorcea – Pantea, Racovițan, Dican, Borza – Albu – Mazilu, Miculescu, Grameni, Petrila – Markovic

România roșu: Gorcea/Hindrich – Dumitrescu, Ehmann, Lixandru, Țicu – Pop – Cîmpanu, Ișfan, Pitu, Popescu – Bîrligea

08 IUNIE

 • ORA 18:00

Tricolorii au avut programat astăzi o activitate alături de Alexandru Boncu, psihologul sportiv al României U21. “Activitatea de pregătire mentală a urmărit să stimuleze coeziunea grupului prin activități de colaborare și comunicare. De asemenea, au fost realizate activități prin care s-a urmărit antrenarea aspectelor cognitive ale jucătorilor: rezolvarea de probleme, flexibilitate, creativitate, luarea deciziei”, Alexandru Boncu.

 • ORA 16:00

Urmărește din dronă o parte a antrenamentului tricolorilor U21 de ieri, din cantonamentul din Italia.

 • ORA 14:00

Provocare inedită pentru Octavian Popescu, David Miculescu și Alexandru Pantea. Cine e cel mai probabil să…? Toate răspunsurile în VIDEO exclusiv pe FRF.tv

 • ORA 12:00

Să-i susții pe tricolori la un turneu final desfășurat în România e ceva de neuitat! Să stabilești un nou record de asistență la meciurile unei naționale U21 e ceva istoric!

CESENA, ITALY – June 24: Romania supporters make their way to the ground prior to the 2019 UEFA U21 Championships group C match between France and Romania at Dino Manuzzi on June 24, 2019, in Cesena, Italy. (Photo by Stephen McCarthy – UEFA/UEFA via Sportsfile)

În 2019, la Campionatul European Under 21 din Italia, când tricolorii au ajuns până în semifinale, o mare de suporteri români au invadat străzile din San Marino, Cesena și Bologna. România a fost susținută din tribune de peste 40 de mii de suporteri la toate meciurile. Pandemia de coronavirus ne-a forțat în 2021 să jucăm cu tribunele goale, dar acum a venit momentul revanșei. EURO 2023 este la noi acasă și cu 25.000 de suporteri în tribune stabilim un nou record de audiență la meciurile unei naționale U21, record deținut de Italia U21, în 2019, cu o medie de 24.465 de spectatori. Vino alături de tricolori, să fim împreună un stadion plin, cu 25 de mii de suporteri, de suflete, care strigă “HAI, ROMÂNIA!”

Bilete pe under21tickets.ro

07 IUNIE

 • ORA 18:00

România se află, în perioada 5-12 iunie, într-un cantonament în Italia, unde se pregătește pentru debutul la cel de-al treilea turneu final EURO U21 consecutiv la care va participa. În cadrul hotelului unde sunt cazați tricolorii sunt în total 12 români care ocupă diverse funcții, între aceștia aflându-se și Lia Bot, managerul hotelului, dar și soțul acesteia, Leontin Bot, recepționer (FOTO). De asemenea, 3 români se ocupă de îngrijirea terenului de antrenament din cadrul complexului pentru ca tricolorii să beneficieze de cele mai bune condiții la ședințele de pregătire.

 • ORA 16:00

Tricolorii continuă pregătirea pentru Campionatul European U21 în Italia. Video de la antrenamentul susținut de aceștia în cantonament.

 • ORA 14:00

Născut în Franța, Bogdan Racovițan și-a început cariera de fotbalist la Dijon. A urmat o aventura în România, la FC Botoșai, iar acum este proaspăt campion în Polonia, cu Rakow. Și-a sărbătorit ziua de naștere în cantonamentul echipe naționalei U21, cu care speră să intre în istorie la EURO 2023. FRF.tv i-a lansat o provocare: 10 curiozități despre Bogdan Racovițan!

 • ORA 12:30

La Campionatul European de tineret U21 din Georgia și România, care va avea loc în perioada  21 iunie – 8 iulie, au fost selectați să oficieze și patru arbitri din țara noastră. Astfel, la partidele din Georgia, din grupele A și C, va fi prezentă o brigadă formată din Horațiu Mircea Feşnic, care va fi ajutat de către asistenții Valentin Avram și Alexandru Cerei, în timp ce la partidele pe care le va găzdui țara noastră, contând pentru grupele B și D, Andrei Chivulete este unul dintre cei doi arbitri de rezervă.

06 IUNIE

 • ORA 17:30

În prima zi de cantonament în Italia, selecționerul României U21 a transmis un mesaj public jucătorilor și suporterilor echipei naționale!

 • ORA 15:00

Tricolorii au efectuat astăzi primul antrenament în cantonamentul din Italia!

Acesta a fost primul antrenament al zilei, jucătorii pregătiți de Emil Săndoi având programată încă o sesiune de pregătire.

 • ORA 11:00

05 IUNIE

 • ORA 20:00

 • ORA 17:00

Tricolorii Mihai Lixandru și Alexi Pitu sunt sărbătoriții de astăzi!

 • ORA 16:00

Tricolorii au efectuat ultimul antrenament în România, la Centrul Național de Fotbal Buftea. Ședința de pregătire a durat 90 de minute.

 • ORA 13:00

Hotelul Miramonti din localitatea Bagno di Romagna este pregătit să-i primească pe tricolorii U21 pe perioada cantonamentului în Italia.

Stabilimentul dispune de toate condițiile pentru o pregătire cât mai bună: teren propriu de antrenament cu gazon natural, teren cu gazon artificial, sală de fitness și centru SPA.

 • ORA 09:00

Tricolorii s-au reunit pe 2 iunie, în București, unde au efectuat viza medicală și câteva antrenamente, iar astăzi este programată plecarea către Italia, pentru un stagiu de pregătire de 7 zile. Tricolorii vor reveni în cantonament pe 14 iunie, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, unde se vor pregăti pe toată perioada Campionatului European.

România va găzdui meciurile din Grupa B (la București) și Grupa D (la Cluj-Napoca), în timp ce Grupele A și C se vor juca în Georgia. Tricolorii U21 vor disputa toate meciurile din faza grupelor pe Stadionul Steaua.

GRUPA A: Georgia, Portugalia, Belgia, Țările de Jos
GRUPA BROMÂNIA, Spania, Ucraina, Croația
GRUPA C: Cehia, Anglia, Germania, Israel
GRUPA D: Norvegia, Elveția, Franța, Italia

Programul grupei B:

 • Miercuri, 21 iunie

 19:00  Ucraina – Croația (Stadionul Giulești, București)
 21:45  România – Spania (Stadionul Ghencea, București)

 • Sâmbătă, 24 iunie

 19:00  România – Ucraina (Stadionul Ghencea, București)
 21:45  Spania – Croația (Stadionul Giulești, București)

 • Marți, 27 iunie

 21:45  Croația – România (Stadionul Ghencea, București)
 21:45  Spania – Ucraina (Stadionul Giulești, București)