? 15 octombrie

10:30
Din păcate, rezultatul testului efectuat de jucătorul care a prezentat simptome și care a fost izolat în ziua meciului cu Malta este pozitiv. În aceste condiții, s-a ajuns la trei cazuri pozitive în delegația Under 21: doi jucători și un membru al staff-ului. Toți trei se află izolați.

? 14 octombrie

12:30
Unul dintre fotbaliștii din lotul de la U21 a prezentat simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Fotbalistul s-a simțit rău înainte de plecarea la stadion, motiv pentru care nu a mai făcut deplasarea la Giurgiu. Acesta a acuzat o stare de greață și, având în vedere cele două cazuri de Covid-19 confirmate la lotul Under 21, s-a decis izolarea acestuia. În această dimineață i s-a făcut testul și se așteaptă rezultatul acestuia.

În drumul spre EURO 2021, în luna octombrie, tricolorii au făcut un pas greșit în Ucraina, acolo unde au pierdut cu 1-0 cu gol din penalty. În următorul joc, la Giurgiu, cu Malta, România U21 s-a impus cu 4-1 deși a evoluat mai mult de o repriză în inferioritate numerică.

Golurile noastre au fost reușite de Mățan, Man, o “dublă”, și Ganea. Din păcate, acesta din urmă a încasat și un cartonaș galben și a devenit indisponibil pentru partida cu Danemarca, la fel ca și Tudor Băluță, eliminat în meciul cu maltezii în minutul 34, după ce a văzut al doilea avertisment.

Pentru tricolorii U21 urmează pe 17 noiembrie meciul cu Danemarca, o partidă decisivă pentru calificarea la turneul final. Întâlnirea va avea loc la Ploiești.

? 13 octombrie

20:00
Conferința de presă susținută de Mihai Stoichiță și Dennis Man la finalul meciului cu Malta

20:00

ROMÂNIA U21 – MALTA U21 4-1

Au marcat: Mățan (17), Man (27, 40), G. Ganea (36) / Elouni (51)

ROMÂNIA U21: 12. Aioani – 4. Vlădoiu, 3. Drăgușin, 5. Băluță, 19. Haruț – 22. Olaru (8. Moruțan, 77), 14. M. Marin, 20. Ciobanu (6. Itu, 81) – 10. Man (cpt) (11. Drăguș, 60), 9. Ganea (15. Chindriș, 46), 13. Mățan (16. Petrila, 60). Selecționer: Mihai Stoichiță.

MALTA U21: 1. C. Formosa – 2. Gauci (20. A. Vella, 72), 4. O. Spiteri, 18. Camilleri, 3. Borg – 22. Scicluna (10. Zammit, 61), 5. M. Spiteri (19. Farrugia, 46), 16. Attard (13. Fenech, 46), 17. McKay (8. Ghio, 80) – 7. Friggieri (cpt), 9. Elouni. Selecționer: Silvio Vela.

În minutul 34, Tudor Băluță a fost eliminat după ce a încasat două cartonașe galbene.

18:15
Avem echipa de start: Aioani – Vlădoiu, R. Drăgușin, Băluță, Haruț – Olaru, M. Marin, A. Ciobanu – Man (Cpt.), G. Ganea, Mățan.

18:15
Naționala U21 a României a ajuns la stadionul din Giurgiu și inspectează gazonul.

18:00
Vestiarul este pregătit și îi așteaptă pe jucători!

13:00
Deși rezultatele testelor efectuate aseară sunt negative și conform ordinelor comune ale ministrului tineretului și sportului și ministrului sănătății nr. 1.219/2020, respectiv 1.634/2020, contacții cu test negativ își pot relua activitatea, Federația Română de Fotbal, prin Comisia Medicală, a decis să elimine orice risc. În aceste condiții, toți membrii staff-ului tehnic, având în vedere că au avut contact direct cu persoana depistată pozitiv, vor rămâne în continuare izolați la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. De asemenea, Andrei Vlad, contact direct și el al jucătorului depistat pozitiv, va merge acasă unde i s-a recomandat să rămână în continuare izolat câteva zile.

Astfel, la meciul din această seară, pe banca tehnică se vor afla Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. Acesta va fi ajutat de Dumitru Moraru și Dinu Todoran.

12:30
Au sosit rezultatele testelor efectuate aseară! Toți membrii staff-ului au primit rezultate negative, în schimb cele două persoane depistate pozitiv anterior au avut același rezultat și de această dată.

11:30
La antrenamentul oficial de aseară, care a avut loc în complexul Ghencea, pe terenul 6, tricolorii U21 și-au reglat ținta pentru meciul cu Malta! Execuții spectaculoase la antrenamentul oficial de aseară.

10:30
Tricolorii și-au ales numerele cu care vor evolua în această seară: 1. A. Vlad, 2. R. Boboc, 3. Drăgușin, 4. Șt. Vlădoiu, 5. T. Băluță, 6. Itu, 7. Cîmpanu, 8. Moruțan, 9. G. Ganea, 10. Man, 11. Drăguș, 12. Aioani, 13. Mățan, 14. M. Marin, 15. Chindriș, 16. Petrila, 17. I. Gheorghe, 18. L. Munteanu, 19. Haruț, 20. Ciobanu, 21. Costache, 22. Olaru, 23. Axinte.

? 12 octombrie

20:30
Selecționata Under 21 a efectuat în această seară antrenamentul oficial premergător meciului cu Malta. Ședința tehnică s-a desfăsurat în Ghencea, pe terenul 6 de antrenament, și a fost condusă de Mihai Stoichiță. La antrenament a asistat și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu care le-a transmis un mesaj de susținere tricolorilor.

18:30
În această dimineață, jucătorii au efectuat un ultim antrenament la Buftea. A fost o ședință de pregătire care a durat aproximativ 30 de minute, cu exerciții de activare musculară.

18:00
Staff-ul tehnic, medical și administrativ, precum și cele două persoane depistate pozitiv, dar și Andrei Vlad, vor efectua în această seară o nouă testare. Recoltarea se va face chiar în cantonamentul de la Buftea, iar rezultatele vor veni mâine în jurul prânzului. Conform ordinelor comune ale ministrului tineretului și sportului și ministrului sănătății nr. 1.219/2020, respectiv 1.634/2020, contacții cu test negativ își pot relua activitatea. În aceste condiții, în eventualitatea unui rezultat negativ mâine, selecționerul Adrian Mutu ar putea sta pe banca tehnică la partida cu Malta.

De asemenea, DSP a informat oficial Federația Română de Fotbal că în cazul tuturor celorlalți jucători nu există niciun caz de contact direct.

15:30
Lotul de jucători a părăsit cantonamentul de la Buftea și a ajuns la Hotelul Marriott. Călătoria s-a făcut cu două autocare. La hotel, jucătorii vor sta în camere single. Aceștia vor fi cazați acolo până mâine, când vor face deplasarea la Giurgiu. Antrenamentul oficial din această seară, programat inițial la Buftea, se va desfășura în Ghencea, pe terenul 6 de antrenament, la ora 19:00. Staff-ul tehnic, medical și cel administrativ se află încă la Buftea și așteaptă sosirea angajaților DSP pentru a se deschide ancheta epidemiologică.

Cele două cazuri pozitive sunt de asemenea la Buftea, persoanele respective fiind izolate în cameră. De asemenea, Andrei Vlad a rămas și el în cantonament fiind suspectat ca fiind contact direct. O decizie în privința lui se va lua după discuțiile cu DSP.

Cu toate acestea, starea de spirit a jucătorilor este una bună și victoria cu Malta este singurul gând al acestora. Adrian Mutu le-a transmis și un mesaj: “Singurul vostru gând trebuie să fie la meciul de mâine seară. Chiar dacă nu vom fi acolo, vom fi cu inima alături de voi din fața televizorului. Câștigați pentru voi și pentru România! Trebuie să obținem victoria și luna viitoare să ne calificăm la EURO!”.

13:15
Având în vedere situația de la lot, faptul că un jucător și un membru al staff-ului tehnic au fost depistați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, Federația Română de Fotbal, prin Comisia Medicală, a decis să înlocuiască tot staff-ul tehnic pentru partida de mâine seară, considerând că aceștia sunt contacți direcți ai persoanei din staff. Astfel, la meciul cu Malta, echipa va fi condusă de pe margine de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. Acesta va fi ajutat de Dinu Todoran și Dumitru Moraru.

Echipa va părăsi cantonamentul de la Buftea și se va muta la Hotelul Marriott, acolo unde va sta până la meciul cu Malta. De asemenea, conferința de presă a selecționerului Adrian Mutu, care e considerat contact direct de Comisia Medicală a FRF, nu va mai avea loc. În plus, antrenamentul oficial nu va mai fi la Buftea, urmând a fi mutat pe un alt stadion. Vom reveni cu informații cât mai curând.

12:00
Au sosit rezultatele testelor efectuate duminică dimineață! Din păcate, un jucător și un membru al staff-ului au fost găsiți pozitivi cu virusul SARS-CoV-2. Aceasta a fost a 5-a testare din această acțiune a lotului U21 și este testarea UEFA necesară partidei cu Malta. Cei doi au fost izolați și nu vor mai face parte din delegație pentru meciul programat marți seara, la Giurgiu, de la ora 20:00. De asemenea, DSP va deschide o anchetă epidemiologică.

Reprezentanții mass-media sunt rugați să respecte confidențialitatea informațiilor medicale și viața privată a jucătorilor și a persoanelor din staff și să evite să dezvăluie identitatea celor afectați de COVID-19.

09:00
Denis Drăguș a oferit un interviu în cantonamentul de la Buftea. Fotbalistul recent transferat în Serie A, la Crotone, vrea să evolueze la Campionatul European, după ce anul trecut a ratat prezența la EURO 2019 din cauza unei accidentări. Drăguș a vorbit despre șansele de calificare și a explicat de ce anul 2021 ar putea fi unul extraordinar pentru el.

? 11 octombrie

20:00
Tricolorii s-au pregătit în această după-amiază la Buftea. Selecționerul Adrian Mutu a avut la dispoziție 24 de jucători, după ce Raul Opruț și Virgil Ghiță au părăsit cantonamentul din cauza unor probleme de sănătate.

A fost o ședință de pregătire intensă, cu multe exerciții cu mingea. Jucătorii au avut ocazia să se distreze la încălzire, când preparatorul fizic Vlad Nicoară i-a pus pe aceștia să efectueze mai multe exerciții inedite cu mingea.

15:30
De două ori campion la României, Cătălin Itu, mijlocașul de la CFR Cluj, a vorbit despre șansele de calificare ale naționalei U21 la EURO 2021. Cătălin crede că România va lua 6 puncte în meciurile cu Malta și Danemarca și astfel va merge la turneul final.

14:00
După Raul Opruț, selecționerul Adrian Mutu a mai pierdut un jucător pentru meciul cu Malta. Virgil Ghiță a prezentat simptome de varicelă, inclusiv o erupție cutanată, și urmează să părăsească în curând cantonamentul de la Centrul Național de Fotbal de la Buftea!

Multă sănătate, căpitane! Fă-te bine repede, în noiembrie avem o calificare de obținut!

11:00
UEFA a anunțat brigada de arbitri pentru meciul cu Malta, o brigadă din Kosovo. Partida va fi condusă la centru de Visar Kastrati (foto). Acesta va fi ajutat de Besnik Morina și Imran Kabashi, iar cel de-al patrulea oficial va fi Alban Shala.

09:00
Tricolorii U21 au reluat munca la CNF Buftea!

? 10 octombrie

21:00
Accidentat în meciul din Ucraina, Raul Opruț a părăsit cantonamentul U21 în această seară. Fundașul de la Hermannstadt s-a lovit la umăr în partida de la Kiev, chiar înainte de finalul primei reprize, șinu a mai putut continua. Azi, la revenirea în țară, a efectuat un RMN și s-a constatat că nu va putea fi recuperat în timp util până la meciul cu Malta. În acest condiții, s-a decis ca el să plece la Sibiu pentru a intra acolo în procesul de recuperare! Echipă naționala U21 a României îi mulțumește lui Opruț și îi urează însănătoșire grabnică!

20:00
Selecționata Under 21 a efectuat în această seară un prim antrenament premergător jocului cu Malta. Jucătorii care au evoluat cel puțin 45 de minute în Ucraina s-au pregătit separat, efectuând un antrenament de refacere. Ceilalți s-au pregătit intens cu exerciții de pasare, trasee tactice și, la final, un joc școală pe teren redus.

Accidentat în patida de la Kiev, Raul Opruț nu a participat la antrenamentul din această seară.

16:30
Marius Marin a vorbit despre faza penalty-ului acordat ucrainenilor, dar și despre calculele calificării la Euro. Internaționalul român legitimat la Pisa a dezvăluit și ce le-a transmis selecționerul Adrian Mutu în vestiar.

13:30
Reprezentativa U21 a României s-a întors în țară și a reintrat în cantonament la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. În această seară, de la ora 19:00, e programat primul antrenament premergător meciului cu Malta.

11:30
Locul 1 este greu de atins, dar nu imposibil! Avem nevoie de victorii cu Malta și Danemarca și de un succes al Finlandei în fața danezilor!

Cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare dar și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO 2021.

10:30
Tricolorii U21 se vor întoarce în țară sâmbătă, când vor ateriza la Otopeni la ora 12:30. Aceștia vor merge în cantonamentul de la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. Tot aici va avea loc și antrenamentul oficial premergător meciului cu Malta, deschis presei în primele 15 minute, luni, 12 octombrie, la ora 19:00.

Selecționata Under 21 se va deplasa la Giurgiu marți, 13 octombrie, când va întâlni Malta, la ora 20:00, pe stadionul “Marin Anastasovici”.

09:30
Rezumatul partidei Ucraina U21 – România U21

08:30
Imaginile unui meci cu un rezultat nedorit!

? 9 octombrie

20:30

UCRAINA U21 – ROMÂNIA U21 1-0

A marcat: Buletsa (80 pen.)

UCRAINA U21: 1. Riznyk – 5. Dubinchak, 4. Popov, 2. Syrota, 6. Vantukh (18. Lebedenko, 16)  – 15. Bondarenko (21. Chekh, 66), 10. Buletsa (Cpt), 16. Batahov – 7. Lunov (8. Topalov, 46), 20. Sikan (19. Shevtsov, 66), 14. Nazarenko (11. Tsitaishvili, 60). Selecționer: Ruslan Rotan.

ROMÂNIA U21: 1. A. Vlad – 19. Haruț, 6. Ghiță (Cpt), 4. Pașcanu, 3. Opruț (2. Boboc, 46) – 22. Olaru, 14. M. Marin, 20. Ciobanu (16. Itu, 77) – 10. Man (8. Moruțan, 77), 21. Costache, 13. Mățan (7. Drăguș, 65). Selecționer: Adrian Mutu.

17:45
Tricolorii au ajuns la stadion!

17:30
Vestiarul este pregătit!

17:00
Avem echipa de start a României:

ROMÂNIA U21: 1. A. Vlad – 19. Haruț, 6. Ghiță (Cpt), 4. Pașcanu, 3. Opruț – 22. Olaru, 14. M. Marin, 20. Ciobanu – 10. Man, 21. Costache, 13. Mățan. Selecționer: Adrian Mutu.

13:30
Selecționerul Ucrainei, Ruslan Rotan, a oferit un interviu pentru FRF înainte de meciul din această seară.

– Domnule Rotan, în această toamnă ați convocat jucători mai tineri spre deosebire de partidele de anul trecut. Pregătiți deja viitoarea campanie?
– În primul rând, avem cinci fotbaliști care sunt deja la naționala mare, deci a trebuit sa îi înlocuim. În al doilea rând, ne interesează cum jucătorii noștri înțeleg stilul nostru de joc. Cel care o face mai bine este cel ce este convocat.

– În octombrie 2019, ați pierdut în România cu 3-0, ce nu a funcționat în acel meci?
– Păi faptul că nu am reușit să marcăm. A fost un meci în care formația care deschidea scorul câștiga și a făcut-o România. Totuși, scorul nu a reflectat corect diferența din acel joc, dar România a câștigat și am felicitat-o la final.

– În luna septembrie ați avut două deplasări, în Finlanda și în Danemarca, ați obținut 4 puncte, însă ați declarat că ați fi meritat mai mult.
– Întotdeauna ne dorim cel mai bun rezultat, adică să luăm cele trei puncte. Însă, meciurile pot avea o altă desfășurare și atunci contează și norocul. Uneori îl ai, alteori nu-l ai. Sperăm însă ca în viitor să câștigăm și noi partide în ultimele minute sau, de ce nu?, în prelungirile partidei.

– Ce șanse considerați că are Ucraina să se califice la Euro 2021?
– Nu ne gândim la șanse, nu facem calcule. Principalul nostru obiectiv este să pregătim jucătorii pentru prima reprezentativă, dar asta nu înseamnă că nu jucăm să obținem rezultate bune.

– Ce amintiri aveți legate de fotbalul românesc?
– Nu pot să nu îl menționez pe actualul antrenor al lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu. A antrenat-o și pe Șahtior. Ambele sunt echipe de tot în Ucraina. Este o mare personalitate, un superantrenor care întotdeauna oferă rezultate. Campionatul din Ucraina este mult mai puternic datorită specialiștilor ca el. Dacă am avea mai mulți tehnicieni precum domnul Lucescu, am avea o competiție și mai puternică.

– Ați jucat cu Tiberiu Ghioane și cu Florin Cernat la Dinamo Kiev. Mai păstrați legătura?
– Amândoi sunt niște băieți extraordinari și îi respect enorm. E o bună ocazie pentru mine pentru a le transmite prin intermediul dumneavoastră cele mai bune urări de bine. Când eram la Dinamo Kiev, Florin îmi era un foarte bun prieten. Tibi este și el un prieten adevărat, înțelege bine fotbalul și are multe calități de lide. Din păcate, cu el nu am petrecut la fel de mult timp la club, însă ne știm destul de bine.

12:30
E momentul să ne reamintim partida din tur! În urmă cu un an, pe 10 octombrie 2019, selecționata U21 a României învingea Ucraina, la Ploiești cu 3-0. Golurile tricolorilor au fost marcate de Moruțan și Adi Petre, de două ori! Sperăm să fim la fel de bucuroși diseară, la finalul partidei de la Kiev!

10:30
În acest moment se desfășoară ședința tehnică la stadionul din Obolon. S-au stabilit deja echipamentele pentru meciul din această seară. România va evolua în galben, iar echipamentul de portar va fi cel negru!

? 8 octombrie

21:30
Alex Cîmpanu și Ion Gheorghe au fost sărbătoriți azi în cantonamentul naționalei U21 din Ucraina. Cei doi au primit un tort după cină, iar colegii le-au cântat “La mulți ani!”.

20:30
Tricolorii au efectuat în această seară antrenamentul oficial pe stadionul Obolon din Kiev, acolo unde mâine seară vor întâlni reprezentativa similară a Ucrainei.

Pe aproape toată durata ședinței de pregătire a plouat mărunt. Din păcate, la Kiev plouă de câteva zile și va mai ploua până la ora meciului, lucru ce face ca suprafața de joc să nu se prezinte în condiții bune. Terenul este moale și vizibil afectat de cele două antrenamente oficiale in această seară.

Tricolorii sunt însă încrezători că pot obține victoria mâine seară, un rezultat ce ne-ar apropia la doar un pas de EURO 2021.

14:30
Conferința de presă a selecționerului Adrian Mutu.

13:30
Știm arbitrii meciului de mâine seară. UEFA a delegat o brigadă din Kazahstan. La centru se va afla Furkat Atazhanov (foto stânga), un arbitru de 34 de ani care este pe lista FIFA din 2017. Acesta va fi ajutat de Samat Tergeussizov și Darkhan Tulegenov, iar cel de-al patrulea oficial va fi Grigoriy Moskovchenko.

Observatorul de meci pentru acest meci este Māris Verpakovskis (foto dreapta), fostul internațional leton cu 29 de goluri marcate în 104 partide. Acesta a evoluat pe plan extern la Dinamo Kiev, Getafe, Hajduk Split, Celta Vigo, Ergotelis și FC Baku.

11:30
După micul dejun, tricolorii au efectuat o serie de exerciții de stretching în hotel. Conform protocolului medical UEFA, delegația nu are voie să părăsească hotelul exceptând acțiunile oficiale, iar acestea sunt antrenamentul oficial și meciul.

10:30
Tudor Băluță a oferit un interviu în cantonamentul U21. Mijlocașul a spus de ce crede că România U21 merită să fie la EURO și a vorbit despre proaspătul transfer la Dinamo Kiev.

? 7 octombrie

22:30
După un zbor de o oră și jumătate și alte 40 de minute cu autocarul, tricolorii au ajuns la hotelul din Kiev. Pe durata călătoriei aceștia au încercat să se relaxeze în avion cu o carte, jocuri sau filme pe tabletă sau ascultând muzică.

Capitala ucraineană ne-a așteptat cu ploaie și 18 grade Celsius!

17:30
Tricolorii au ajuns la aeroport și așteaptă să se îmbarce pentru a se deplasa în Ucraina.

16:30
Radu Drăgușin, fotbalistul român care evoluează la Juventus U23, a oferit un interviu în cantonamentul Under 21.

Tânărul fundaș central a vorbit despre experiența sa la Juventus, despre cum vede duelul cu Ucraina și a spus de ce crede că România U21 va continua să facă performanță și în următoarea campanie.

15:30
Înainte de plecarea în Ucraina, selecționerul Adrian Mutu le-a vorbit elevilor săi pe terenul de antrenament.

“Voi, toți care sunteți aici, sunteți viitori campioni. Eu nu antreneze jucători de fotbal, antrenez campioni! Dacă veți munci și vă veți pregăti serios acolo veți ajunge! Simțiți presiune? Foarte bine! Presiunea e bună! Faptul că simțiți presiune arată că lumea are așteptări de la voi. De ce? Pentru că aveți valoare! Dacă nu erați buni, nimeni nu s-ar aștepta să faceți performanță!” este o parte din mesajul lui Adrian Mutu.

12:30
În această dimineață, tricolorii Under 21 au efectuat ultima ședință de pregătire înainte de plecarea în Ucraina. Selecționerul Adrian Mutu a încercat să pună la punct ultimele detalii tactice și s-au exersat fazele fixe.

Diseară, la ora 18:00, tricoloii vor decola spre Kiev, acolo unde vineri, vor întâlni Ucraina.

09:30
Dennis Man a acordat un interviu în cantonamentul U21 de la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. Cu 9 goluri marcate în 9 meciuri, mijlocașul ofensiv de la FCSB consideră că acesta este cel mai bun început de sezon pe care l-a avut până acum în cariera sa. Man a prefațat întâlnirea cu Ucraina și a vorbit despre planurile sale din vara viitoare.

08:30
Tricolorii Under 21 s-au luat la întrecere la finalul antrenamentului de marți, încercând fiecare să își arate calitățile în executarea loviturilor libere. Selecționerul U21, Adrian Mutu, s-a alăturat și el elevilor săi. Moruțan, Petrila și Costache au fost cei care s-au remarcat.

? 6 octombrie

21:30
Vești bune în cantonamentul U21! Au sosit rezultatele testelor efectuate în această dimineață și toate sunt negative! Ucraina, venim și vrem trei puncte!

20:30
Am încheiat cu bine al doilea antrenament al zilei și unul dintre cele mai importante dintre cele premergătoare jocului din Ucraina.Timp de aproape 60 de minute, s-a lucrat intens din punct de vedere tactic, iar la finalul ședinței de pregătire Adrian Mutu i-a felicitat pe jucători pentru modul în care s-au pregătit.

Mâine dimineață avem ultimul antrenament în țară, înainte de plecarea la Kiev. La ora 18:00 decolăm spre Ucraina cu încredere și optimism că ne vom întoarce câștigători.

19:30

17:30
Proaspăt transferat la Universitatea Craiova, Alex Cîmpanu a vorbit despre experiența acumulata la lotul național U21, a spus de ce crede că România se va califica de pe primul loc la EURO și ce obiective și-a propus la noua sa echipă.

“Am învățat multe lucruri la lotul U21, am intrat în această familiei și, deși am muncit mult ca să ajung aici, tot mă consider norocos. Avem o echipă foarte bună, am încredere în noi, în colegii mei, și cred că putem să ne calificăm de pe primul loc”, a spus Alex.

16:30
Federația Ucraineană de Fotbal a anunțat că meciul Ucraina U21 – România U21, programat vineri, 9 octombrie, la Kiev, se va disputa cu spectatori în tribună. Conform protocolului UEFA, este permis accesul publicului în proporție de 30%, dacă acest lucru este reglementat și la nivel național. De asemenea, accesul suporterilor oaspeți nu va fi permis. Astfel, cum stadionul Obolon (foto) are o capacitate de 5.100 de locuri, la ora partidei vor putea fi în tribună aproximativ 1.500 de spectatori.

În prezent, în România acest lucru nu este posibil, accesul publicului fiind interzis total de către autorități.

13:30
La ședința de pregătire din această dimineață, în prima parte a acesteia, jucătorii au avut parte de câteva exerciții distractive. Sub supravegherea preparatorului fizic Vlad Nicoară, tricolorii au fost nevoiți să își testeze corelarea mișcărilor și precizia. Pentru prima oară s-au antrenat toți cei 26 de jucători convocați.

În partea a doua a antrenamentului, selecționerul Adrian Mutu a lucrat tactic, pregătind partida cu Ucraina.

Diseară, e programată o nouă ședință de pregătire.

10:00
Tricolorii Under 21 au efectuat aseară un antrenament în formulă aproape completă. Singurul jucător convocat care nu s-a aflat pe gazon a fost Tudor Băluță. Acesta s-a alăturat lotului înainte de cină, după ce a primit rezultatul testului Covid-19.

Toți ceilalți tricolori s-au pregătit timp de aproximativ 90 de minute. Jucătorii care duminică au evoluat mai mult de 45 de minute s-au antrenat separat, efectuând exerciții de refacere. Cu ceilalți fotbaliști s-a lucrat intens, cu mingea, și nu au lipsit nici exercițiile tactice.

09:00
Mezinul lotului U21, Louis Munteanu, a oferit primul său interviu la lotul Under 21. Recent transferat la AC Fiorentina, internaționalul român de 18 ani a vorbit despre contactul său cu fotbalul italian, a dezvăluit cum a trăit până acum meciurile selecționatei de tineret și și-a fixat obiectivele sub comanda lui Adrian Mutu.

? 5 octombrie

20:00
În această seară, tricolorii U21 au avut programată o nouă ședință de pregătire. Singurul fotbalist dintre cei convocați de selecționerul Adrian Mutu care nu s-a antrenat a fost Tudor Băluță. Acesta a ajuns în cantonament chiar la finalul ședinței de pregătire, după ce a așteptat rezultatul testului Covid-19.

Toți ceilalți tricolori s-au pregătit timp de aproximativ 90 de minute. Jucătorii care ieri au evoluat mai mult de 45 de minute s-au antrenat separat, efectuând exerciții de refacere. Cu ceilalți fotbaliști s-a lucrat intens, cu mingea, și nu au lipsit nici exercițiile tactice. Lucrăm să desfacem apărarea ucraineană, antrenăm atacul!

15:30
Alexandru Pașcanu a acceptat provocarea Pambac și a răspuns la 10 întrebări venite din partea suporterilor echipei naționale! Aproape 200 de întrebări au fost primite pe pagina de Facebook a echipei naționale pentru internaționalul român.

Alex a dezvăluit care a fost fotbalistul care l-a impresionat cel mai mult, cum a primit vestea primei convocări la U21 și de ce cel mai greu moment al carierei este și cea mai mare realizare ca fotbalist.

10:30
Selecționerul Ucrainei U21 a anunțat lotul de jucători pentru partidele cu România și Irlanda de Nord. Ruslan Rotan, fost internațional ucrainean cu 100 de selecții la echipa națională și care a evoluat în cariera sa Dnipro, Dinamo Kiev și Slavia Praga, mizează pe  un lot de 24 de jucători, cei mai mulți sunt legitimați la Dinamo Kiev.

Portari: Dmytro Riznyk (Vorskla Poltava), Ruslan Neshcheret (Dinamo Kiev), Anatoliy Trubin (Șahtior Donețk);

Fundași: Oleksandr Syrota (Dinamo Kiev), Roman Vantukh (Dinamo Kiev), Illya Zabarnyi (Dinamo Kiev), Viktor Korniyenko (Șahtior Donețk), Yukhym Konoplya (Desna Chernihiv), Vladyslav Dubinchak (Dnipro), Vladyslav Babohlo (Oleksandriya);

Mijlocași: Heorhii Tsitaishvili (Dinamo Kiev), Bohdan Lednev (Dinamo Kiev), Volodymyr Brazhko (Dinamo Kiev), Serhii Buletsa (Dnipro), Oleksandr Nazarenko (Dnipro), Arsenii Batahov (Dnipro), Heorhii Sudakov (Șahtior Donețk), Maksym Lunyov (Zorya Lugansk)
Maksym Chekh (Mariupol), Oleksii Kashchuk (Mariupol), Artem Bondarenko (Mariupol), Dmytro Topalov (Mariupol);

Atacanți: Danilo Sikan (Mariupol), Illya Shevtsov (Desna Chernihiv).

? 4 octombrie

19:30
Tricolorii Under 21 au efectuat în această seară primul antrenament al acțiunii din luna octombrie. La ședința de pregătire au participat șapte jucători: Andrei Vlad, Teodor Axinte, Ștefan Vlădoiu, Alex Pașcanu, Denis Drăguș, Ion Gheorghe și Darius Olaru.

18:00
Având în vedere că jucătorii de la FCSB, Dennis Man și Olimpiu Moruțan, au bifat azi al doilea rezultat negativ consecutiv, selecționerul Adrian Mutu a decis să apeleze la serviciile celor doi pentru duelurile cu Ucraina și Malta.

17:30

16:30
Ajuns în cantonamentul U21 de la Buftea, Andrei Vlad a vorbit despre perioada grea prin care a trecut, când a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2. Internaționalul U21 a prefațat și întâlnirea cu Ucraina și a dezvăluit de ce România U21 este o familie.

14:30
Jucătorii convocați de selecționerul Adrian Mutu au început să sosească în cantonamentul de la Buftea. Până acum au ajuns sub comanda lui Mutu: Andrei Vlad, Teodor Axinte, Ștefan Vlădoiu, Ion Gheorghe, Darius Olaru și Denis Drăguș. Tricolorii vor continua să vină pe parcursul zilei de azi, dar și mâine.

? 1 octombrie

Cei 24 de jucători din lotul U21 pentru cele două partide din octombrie sunt:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Teodor Axinte (Politehnica Iași), Marian Aioani (Chindia Târgoviște);

Fundași: Denis Haruț (FC Botoșani), Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Alexandru Pașcanu (SD Ponferradina / Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruț (Hermannstadt), Radu Drăgușin (Juventus Torino / Italia);

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa / Italia), Tudor Băluță (Brighton / Anglia), Cătălin Itu (CFR Cluj), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (FCSB), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (CFR Cluj), George Cîmpanu (FC Botoșani), Denis Drăguș (Crotone / Italia);

Atacanți: Louis Munteanu (ACF Fiorentina / Italia), George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).

Selecționerul Adrian Mutu a stabilit și o listă adițională de jucători, în cazul în care va fi nevoie de înlocuirea vreunuia dintre fotbaliștii convocați: Horațiu Moldovan (UTA), Baiaram Ștefan, Vladimir Screciu (ambii Universitatea Craiova), Adrian Petre, Gabriel Simion (ambii FCSB), Ricardo Grigore (Dinamo București), Mihai Velisar (Gaz Metan), Nicolae Carnat (Sepsi OSK), Alexandru Vodă (Hermannstadt) și Carlo Casap (FC Viitorul).

Reprezentativa României ocupă poziția a doua în Grupa 8, cu trei jocuri rămase de disputat. Cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO 2021.

Meciurile din cele patru grupe ale turneului final se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Inițial, sistemul de calificare includea un play-off între 8 formații clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final.

Clasamentul Grupei 8

Danemarca 7 6 1 0 15-6 19
ROMÂNIA 7 5 1 1 17-4 16
Ucraina 6 2 1 3 9-9 7
Finlanda 7 2 1 4 9-11 7
Irlanda de Nord 7 1 3 3 4-7 6
Malta 6 0 1 5 1-18 1

Programul tricolorilor U21 în preliminariile EURO 2021:

6 septembrie 2019: Ucraina – Finlanda 0-2, Irlanda de Nord – Malta 0-0
10 septembrie 2019: Ucraina – Malta 4-0, Finlanda – Irlanda de Nord 1-1,
Danemarca – România 2-1
10 octombrie 2019: Finlanda – Malta 4-0, Danemarca – Irlanda de Nord 2-1,
România – Ucraina 3-0
14 octombrie 2019: Finlanda – Danemarca 0-1, România – Irlanda de Nord 3-0
14 noiembrie 2019: România – Finlanda 4-1
15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca 2-3
19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România 0-0, Danemarca – Malta 5-1
4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina 1-1, Malta – Irlanda de Nord 0-2, Finlanda – România 1-3
8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina 0-2, Irlanda de Nord – Danemarca 0-1, Malta – România 0-3
9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
14 noiembrie 2020: Malta – Ucraina
17 noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

Sponsorii selecționatei Under 21: Pambac, Telekom, Timișoreana, Fortuna, Penny și Joma.