În perioada 8-18 octombrie, reprezentativa U19 a României, pregătită de Adrian Dulcea, va efectua un cantonament în Ostrava, Cehia, în cadrul căruia va disputa partidele din turul de calificare la EURO U19 2024.

România face parte din Grupa 10 a calificărilor, alături de Cehia (gazdă), Finlanda și San Marino.

Programul meciurilor este următorul:

  • Miercuri, 11 octombrie: Finlanda – România, ora 16:00 – LIVE FRF.tv
  • Sâmbătă, 14 octombrie: România – San Marino, ora 16:00 – LIVE FRF.tv
  • Marți, 17 octombrie: România – Cehia, ora 16:00 – LIVE FRF.tv

Toate cele 3 partide vor putea fi urmărite în exclusvitate pe www.frf.tv!

Trei dintre componenții lotului ce va evolua în calificări pentru România, Mario Tudose, Robert Jalade și Alexandru Stan au oferit interviuri pentru FRF.tv în care au vorbit despre meciurile ce vor urma în calificări, dar și despre parcursul lor ca juniori la echipele de club de până acum.

Mario Tudose: „Cred că avem șanse reale să ne calificăm”

Mario Tudose evoluează pentru Campionii FC Argeș în Liga 2 din România. Acesta a făcut parte, în ultimele două sezoane, din academia celor de la Benfica Lisabona, una din cele mai puternice academii de fotbal din Europa.

Robert Jalade: „Este important pentru mine să pot reprezenta România”

Robert Jalade evoluează la echipa de tineret a celor de la Sevilla. În campionatul de tineret, andaluzii, cu Robert în centrul apărării aproape etapă de etapă, sunt neînvinși în primele 6 runde, având 6 victorii și un singur gol primit! Pe lângă evoluțiile din competiția internă, acesta a fost integralist și în primele două dueluri ale Sevillei din UEFA Youth League!

Alexandru Stan: „Îmi doresc să debutăm cu dreptul în calificări”

Atacantul celor de la Rapid e încrezător înaintea startului calificărilor și speră să repete și în aceste trei partide forma bună avută în amicale, unde a marcat de două ori. Alexandru Stan a bifat minute și în prima ligă a României pentru giuleșteni, dar și în Liga de Tineret, competițe dedicată tinerilor jucători.

Se vor califica pentru Turul de Elită, următoarea etapă înaintea turneului final, echipele clasate pe primele două locuri din cele 13 grupe, alături de cea mai bine clasată echipă de pe locul 3. Turneul final EURO 2024 se va disputa în Irlanda de Nord.

Lotul convocat de selecționerul Adrian Dulcea:

Portari: Adrian Frânculescu (CSA Steaua), Matyas Becze (AFK Csikszereda), Vlad Răfăilă (Dunărea Călărași)

Fundași: Mario Aioanei (Unirea Slobozia), Mario Tudose (Campionii FC Argeș), Robert Jalade (Sevilla / Spania), Matteo Duțu (Lazio / Italia), Robert Bădescu (FC Rapid 1923), Ionuț Anișorac (Chindia Târgoviște), Laurențiu Vlăsceanu (Unirea Slobozia)

Mijlocași: Fabiano Cibi (CSC Dumbrăvița), Luca Banu (Farul Constanța), Victor Stancovici (Unirea Dej), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Rareș Pop (UTA Arad), George Gogescu (FCSB), Enes Sali (Farul Constanța), Alexandru Capac (Atalanta / Italia), Mihnea Rădulescu (ACS Petrolul 52)

Atacanți: Alexandru Stan (FC Rapid 1923), Iustin Răducan (ACS Petrolul 52)