Selecționata Under 15 a României se pregătește în aceste zile la București pentru două meciuri amicale cu echipa similară din Muntenegru.

  • Sâmbătă, 25 martie, ora 11:00, ROMÂNIA U15 – Muntenegru U15, Stadion Tunari
  • Luni, 27 martie, ora 11:00 ROMÂNIA U15 – Muntenegru U15, CNF Buftea

Ambele meciuri vor fi transmise live pe FRF.tv

Printre tricolorii Under 15, coordonați de Victor Ene, se află și trei juniori veniți din Italia: Gabriel Repciuc, Fabio Bădărău și Christian Vechiu, descoperiți și cu ajutorul platformei “Căutăm viitorii stranieri!”. Trei copii din familii de români care, la prima lor acțiune, spun cu mândrie că s-au îndrăgostit de tricoul României.

Gabriel Repciuc, Juventus: “Părinții mei au plecat când erau tineri în Italia, pentru a munci, iar eu m-am născut acolo. De mic am fost pasionat de fotbal și pentru că locuiam la Torino îmi doream să ajung la Juventus. Fotbalul pentru mine e un joc plin de emoție și pasiune. E o bucurie mare să îmbrac tricoul României, simt o responsabilitate și o fericire că sunt aici, iar părinții mei sunt mândri de mine”

 

 

Christian Vechiu, AC Milan: “Pasiunea pentru fotbal o am de la fratele meu, când eram copil jucam mereu împreună fotbal. Și el a fost fotbalist, dar nu la un nivel profesionist. În România vin mereu cu plăcere, îmi place la bunici și să cunosc noi prieteni. Tricoul României este foarte frumos, sunt mândru să-l port și visez la ziua când voi ajunge la naționala mare.”

 

 

Fabio Bădărău, Juventus: “Când mergea tata la fotbal cu prietenii mă lua și pe mine, așa am început să iubesc fotbalul. Acum sunt la Juventus, un club mare din Italia, și sper să ajung într-o zi să joc pentru prima echipă. Când am primit convocarea pentru naționala României m-am bucurat mult alături de familie, tata este cel mai mare fan al meu.”

 

 

Lotul convocat pentru această acțiune

Portari: Alin Ciobanu (FC Botoșani), Valentin Frățilă (Farul);

Fundași: Costyn Gheorghe (Farul), Gabriel Repciuc (Juventus / Italia), Fabio Bădărău (Juventus / Italia), Ricardo Caldararu (Farul), Christian Vechiu (AC Milan / Italia), Raul Alecsandroaie (FCSB), Lucan Sindilă (Universitatea Craiova);

Mijlocași: Ianis Podoleanu (Farul), Ramon Erdei (LPS Satu Mare), Alexandru Bota (U Cluj), Codruț Călin (FCSB), Denis Miu (HSC Hannover / Germania), Andrei Oancea (Petrosport), Marco Popescu (FC Brașov), Daniele Luncașu (FC Bacău), Mario Feraru (FC Botoșani);

Atacanți: Nicolas Costache (FCSB), Ianis Avramescu (Farul).