După un play-off palpitant, în care lupta pentru titlu s-a jucat până în ultima etapă, cu trofeul pe masă, SuperLiga Feminină a debutat cu un nou sezon în luna august 2023, care și-a depășit promisiunile încă din sezonul regular!

Astfel, anul 2023 a bifat mai multe premiere în fotbalul feminin românesc, în special în primul eșalon:

 • Implementarea în premieră a procesului de certificare a cluburilor participante în primul eșalon. În urma procesului de certificare, numărul de cluburi s-a redus de la 12 la 8!
 • Mai puține cluburi, mai multe meciuri competitive. Sezonul 2023/2024 a venit și cu o creștere a numărului de meciuri, de la 21 la 26 în total / echipă. Astfel, noul format competițional implică un sezon regular (tur/retur) între cele 8 echipe participante, play-off (primele 4 clasate la finalul returului) și play-out (următoarele 4 clasate).
 • Tot în această vară, Superbet s-a alăturat demersului Federației Române de Fotbal de dezvoltare continuă a fotbalului feminin, dar și de profesionalizare a lui, devenind naming sponsor al primului eșalon. Astfel, Liga 1 Feminin a devenit SuperLiga Feminină pentru cel puțin 3 sezoane, cu opțiune de prelungire! 

TOP REPERE LA FINAL DE AN ÎN SUPERLIGA FEMININĂ

 •  3 echipe  au fost în fruntea clasamentului pe parcursul celor 13 etape: Farul Constanța, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și Politehnica Timișoara, cea din urmă încheind și anul în poziția de lider al SuperLigii, cu 32 de puncte!

 • FK Csikszereda Miercurea Ciuc a bifat prima victorie din istoria sa împotriva campioanei Universitatea Cluj! Partida s-a disputat în etapa cu numărul 3 și a fost câștigată cu 1-0 de formația din Miercurea Ciuc!

 •  616.005  este totalul vizualizărilor din SuperLiga Feminină la meciurile transmise în 13 etape (cumulat FRF.tv, PRO Arena și Facebook SuperLiga Feminină). Cel mai vizionat meci pe PRO Arena a fost duelul dintre Farul Constanța și Universitatea Cluj, disputat pe 8 noiembrie 2023: 46.000 vizualizări!

 •  5.645  este numărul total al spectatorilor prezenți pe stadioanele celor 8 echipe în cele 13 etape disputate până la final de an. Cea mai mare asistență aparține echipei Farul Constanța la partida cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc din etapa 4: 500 spectatori.

 • Numărul total de goluri înscrise în 13 etape:  448 goluri 
 •  TOP 3 marcatoare  în SuperLiga Feminină la final de an: Dimitra Ivanova (Politehnica TM) și Melania Tobik (FK Csikszereda) ocupă împreună prima poziție, cu 14 goluri marcate fiecare. Clasamentul locurilor 1-3 este completat de Andrea Herczeg (FK Csikszereda – 12 goluri) și Nikoleta Kurja (Politehnica TM – 8 goluri)!
 •  TOP 3 echipe  cu cea mai mare audiență pe tv și online: Politehnica Timișoara, Universitatea Cluj și Farul Constanța!
 • La final de 2023, 3 echipe din SuperLigă  se regăsesc la egalitate de puncte, 23, și se luptă pentru calificarea în play-off! Acestea sunt Farul Constanța, FK Csikszereda Miercurea Ciuc și CS Gloria 2018 BN!