Foto: Sport Pictures

Sâmbătă, 8 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, se joacă Supercupa României: Farul Constanța – Sepsi OSK. Dobrogenii au în palmares trofeul cucerit în 2019 și finala disputată în 2017, provenite din experiența Viitorului, cu Gică Hagi antrenor.

Dar, dincolo de aceste performanțe din cariera de tehnician în contextul Supercupei României, Gheorghe Hagi vine cu un veritabil ADN de super campion dincolo de granițe! A ridicat nu mai puțin de alte 6 trofee de Supercupă, din postura de jucător, în competiții speciale!

Are Supercupa Europei atât cu Steaua București (1986) cât și cu Galatasaray (2000), două Supercupe ale Turciei cu aceeași formație (1996 și 1997), dar și două Supercupe ale Spaniei, una cu Barcelona și alta cu Real Madrid!, în 1990 și 1994.

Artean și Vînă știu gustul trofeului

În 2017, la Botoșani, dobrogenii au pierdut Supercupa României în fața celor de la FC Voluntari. Dar arena care găzduiește acum Supercupa le priește! Aici, pe “Ilie Oană” din Ploiești, în 2019, au cucerit trofeul în fața celor de la CFR Cluj, 1-0!

2 Supercupe ale României au în palmares Dinamo și Astra Giurgiu, la egalitate pe locul 3 all-time. Farul le-ar putea egala pe ultima treaptă a podiumului

Andrei Artean, marcatorul golului pentru succes de acum patru ani, e și azi în tricoul trupei lui Hagi, devenită Farul Constanța. Doar el și mijlocașul Ionuț Vînă se mai află în această categorie inedită!

Culmea, de la Supercupa României din 2017 avem mai mulți fotbaliști în lotul Farului de azi, adică trei! Pe lângă Vînă, îi regăsim Dragoș Nedelcu și Alexandru Buzbuchi, reveniți între timp sub comanda lui Hagi.


Biletele la Supercupa României, Farul Constanța – Sepsi, sunt disponibile online pe site-ul bilete.frf.ro, la prețul de 40 RON (tribună). Biletele la peluză (25 RON) pot fi achiziționate prin intermediul celor două cluburi care își dispută trofeul.

Acces gratuit pentru copiii sub 14 ani

Copiii cu vârsta sub 14 ani au acces gratuit în zona destinată familiilor ”Tribuna 2 Family Zone”, alegând tipul biletului (copil) în efectuarea comenzii. Datele copiilor trebuie, de asemenea, introduse în comandă pentru a le fi eliberate acestora bilete cu valoare zero.

Accesul pe stadion al fiecărei persoane, indiferent de vârstă, se face în baza unui bilet valabil, în format digital sau printat, și a actului de identitate.