Foto: www.ripensiatimisoara.ro

Rămasă fără antrenor principal după despărţirea de Alexandru Pelici, gruparea de pe Bega s-a decis asupra înlocuitorului acestuia, numele său fiind Cosmin Petruescu.

Săptămâna a început cu un anunţ important din partea clubului Ripensia Timişoara, pe site-ul oficial fiind prezentat noul antrenor principal. Cosmin Petruescu a semnat un contract pe trei ani şi îi va avea alături pe Iulian Muntean ca antrenor secund şi pe Călin Frunză ca antrenor cu portarii, în timp ce clubul a anunţat că din staff-ul tehnic nu va mai face parte secundul Călin Mada.

“Mi s-au prezentat proiectul şi politica clubului, trebuie să recunosc că e o onoare şi o mândrie în acelaşi timp, după ASU Politehnica Timişoara, ca un alt club, mare brand din fotbalul autohton, s-a gândit să-mi propună un contract”, a declarat acesta.

Cosmin Petruescu a antrenat ultima dată tot o echipă din Timişoara, pe ASU Politehnica, pe care a condus-o de la începutul lui iunie 2018 până la finalul lunii august 2019, când a demisionat după un egal alb cu Concordia Chiajna.

Noul tehnician al Ripensiei are la activ o promovare cu Auxerree Lugoj în eşalonul secund şi două promovări consecutive cu ACS Recaş, din liga a patra până în cea de-a doua. A antrenat-o de asemenea pe CSM Lugoj în Liga 3 şi a fost antrenor secund la ACS Poli.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Timişoara)