Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a găzduit marți seară epilogul etapei inaugurale a noului sezon din Liga I la futsal.

Față în față s-au aflat nou-promovata CFR 1933 Timișoara și Luceafărul Buzău, meci transmis în direct la Digi Sport 2. Cele două echipe au oferit un spectacol total! Conduși cu 3-0 și cu 4-2, bănățenii, struniți din teren și de pe bancă de Robert Lupu, au reușit să câștige, debutând astfel cu dreptul în Liga I.

„În istorie va rămâne faptul că am început cu dreptul Liga 1! Acesta e cel mai important amănunt. A fost un meci foarte frumos pentru spectatori și pentru telespectatori, nu și pentru noi! Poate doar la final, atunci când, după un efort comun, am reușit să întoarcem rezultatul și să câștigăm. Foarte mult a cântărit golul marcat în finalul primei reprize. Am intrat la cabine cu un moral ceva mai bun. Le-am spus jucătorilor că ceea ce am jucat în prima repriză nu e futsal, că jucăm ceva pe placul adversarului. Experiența noastră, așezarea în teren, faptul că am pus în practică ceea ce am stabilit la pauză au contribuit la succesul nostru”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara.

Robert Lupu, 38 de ani, fost selecționer al naționalei României, actual antrenor al reprezentativei U19, a jucat din nou futsal după o pauză de câțiva ani: „Cred că au trecut patru ani de la ultimul meu joc. Din punct de vedere fizic mă simt foarte bine. Nu asta e problema. Eu mi-aș dori să nu mai joc, să le facem loc tinerilor. Nu găsim însă tineri… Vrem să facem aici la Timișoara o Academie de Futsal. E un proiect la care ținem foarte mult și la care așteptăm să participe și Primăria”.

Antrenorul-jucător al nou-promovatei CFR 1933 Timișoara a rămas impresionat de replica dată de adversarii de la Luceafărul Buzău: „Am văzut o echipă foarte determinată, o echipă care ne-a surprins. Mi-au plăcut băieții lui Radu Burciu. Sunt câțiva care, dacă vor lucra în continuare cu Radu Burciu, dacă vor rămâne în futsal, cu siguranță vor crește pentru că au potențial. Avem și noi doi băieți la CFR Timișoara, care, în ciuda faptului că nu mai sunt atât de tineri, cred, dacă se vor ține de treabă, că vor ajunge foarte buni jucători de futsal. E vorba despre Răzvan Plopeanu și Andrei Nemițeanu”.

„Mă bucur că am reușit să facem un meci bun după o perioadă foarte lungă de vacanță. Ne bucurăm că ne-am ridicat la asteptarile suporterilor și tuturor celor care au urmărit această partidă. Încercăm să facem lucrurile mai bine data viitoare. Din păcate lipsesc doi jucători cu experiență și la astfe de deplasări ele se simt. Încercăm să ne pregătim mai mult și să aducem copiii la un nivel de futsal profesionist. Sunt mulțumit. Am pierdut meciul pe niște greșeli personale. Experienta celor de la CFR Timișoara și-a spus cuvântul. Îi felicit pentru meciul făcut astăzi”, a spus Radu Burciu, antrenorul-jucător al echipei Luceafărul Buzău, citat de opiniatimisoarei.ro.

Etapa viitoare, CFR 1933 Timișoara va evolua în deplasare la Odorheiu Secuiesc, în timp ce Lueafărul Buzău va sta. Runda a doua programează derby-ul Autobergamo Deva – CS United Galați.

Iată rezultatele primei etape:

Sâmbătă, 4 septembrie, ora 11:00

Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 5-7 (1-2)
Sala Polivalentă, Focșani
Arbitri: Vlad Ciobanu (Iași), Liviu Dârjan (Brașov)
Rezervă: Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)p
Observator: Nastasa Marius (Piatra Neamț)

Duminică, 5 septembrie, ora 12.00

CS United Galați – CFF Clujana Cluj 23-1 (11-1)
Sala Sporturilor Dunărea, Galați
Arbitri: Ionel Boharu Predescu (Buftea), Laurențiu Deaconu (Berceni)
Rezervă: Romeo Preda (Brăila)
Observator: Radu Petre (Bucureşti)

Marți, 7 septembrie, ora 18:00

CSF CFR 1933 Timișoara – Luceafărul Buzău 6-5
Sala Sporturilor „Constantin Jude”, Timișoara
Arbitri: Liviu Chița (Pitești), Ovidiu Dan Curta (Târgu Mureș)
Rezervă: Florin Daniel Anca (Deva)
Observator: Ilie Șandru (Pitești)

  • Autobergamo Deva stă în această primă rundă

Etapa viitoare:

Sâmbătă, 11 septembrie
CFF Clujana Cluj – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști

Duminică, 12 septembrie
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CFR 1933 Timișoara

Marți, 14 septembrie, ora 18:00
Autobergamo Deva – CS United Galați

  • Luceafărul Buzău stă în această rundă

Articol de Adi Dobre