Foto: ascotelul.ro

Miercuri, 25 mai, s-a disputat manșa tur a primului baraj pentru promovarea din Liga 3. Câștigătoarele dublei manșe vor disputa ulterior barajul decisiv.

Într-o singură partidă din cele zece programate miercuri, 25 mai, după finalul sezonului regular și al play-off-ului, nu s-a marcat! În rest, primele partide din “semifinala” de baraj pentru accesul spre Liga 2 au oferit reușite și spectacol, dincolo de miza importantă.

Cele mai bune echipe, de pe primele două locuri din fiecare serie a Ligii 3, vor decide calificarea spre barajul final în manșa retur.

B1: CSM Focșani (L2, S2) – Dante Botoşani (L1, S1) 0-0

Singura remiză fără gol, după un penalty ratat de gazde prin Rogoveanu în minutul 31, acordat de arbitru în urma unui henț al oaspeților. Teoretic, botoșănenii ar porni acum cu un ușor avantaj, însă dacă privim și spre parcursul celor două formații din sezonul regular și play-off, ca un indicator relativ, e de așteptat absolut orice în manșa doi!

B2: Foresta Suceava (L2, S1) – Suporter Club Oțelul Galați (L1, S2) 0-1 (0-1)
Alin Nica (40)

Cu Dorinel Munteanu pe bancă, după ce sezonul trecut au ratat promovarea în L2, gălățenii și-au asigurat un avantaj important pentru meciul de pe teren propriu, dar soarta promovării e de parte de a fi conturată, precum și cea a prezenței în baraj! Sucevenii sunt determinați să ofere o ripostă și mai tare la retur!

B3: CS Tunari (L2, S4) – CS Afumați (L1, S3) 3-2 (1-2)
Călin Tudose (21), Alexandru Stoian (56), Vasile Mihai (70) / Robert Buduroi (34), Florin Bălan (41)

Cea mai spectaculoasă partidă prin prisma evoluției scorului și poate cea mai mare surpriză din turul barajelor, având în vedere statutul de favorită al CS Afumați. Duelul ilfovean a început cu deschiderea scorului pentru Tunari, dar avantaj la pauză pentru oaspeți, după o revenire frumoasă. În repriza secundă, gazdele au tras tare și au întors iarăși rezultatul! Se anunță un meci de poveste și la retur!

B4: SC Popeşti Leordeni (L2, S3) – Progresul Spartac (L1, S4) 0-1 (0-1)
Matei Andrei (58)

Poate mulți microbiști se așteptau ca scorul final să reflecte o diferență mai mare între cele două combatante, cu Progresul fiind mai mereu în istoria recentă printre echipele foarte bune din Liga 3, cu aspirații de Liga 2. Doar că pe teren a fost mult mai mult echilibru și calculele oaspeților, pentru un retur “de antrenament”, nu prea au ieșit, dacă au fost așa!

B5: Viitorul Dăeşti (L2, S6) – AFC Odorheiu Secuiesc (L1, S5) 0-1 (0-0)
Denis Guţă (57)

Meci echilibrat și cu rezultat pe măsură, între liderul sezonului regular din Seria 5 și echipa calificată de pe poziția secundă în Seria 4 la acest baraj, aflată însă la egalitate de puncte cu CSM Alexandria după play-off! Pentru harghiteni, returul nu se anunță deloc o formalitate și e posibil să vedem o partidă cu mult mai multe goluri pentru a decide calificata!

B6: FC Pucioasa (L2, S5) – CSM Slatina (L1, S6) 0-2 (0-1)
Cătălin Doman (38), Alexandru Popovici (87)

Exercițiu de forță din partea reprezentantei reședinței de județ a Oltului, victorie preconizată și transformată în realitate destul de categoric, la două goluri diferență și fără gol primit. Practic, un retur mult mai lejer în care se poate pregăti, cu atenție însă și la propriul rezultat, duelul cu câștigătoarea dintre Dăești și Odorheiu Secuiesc.

B7: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (L2, S8) – CSM Reșița (L1, S7) 0-1 (0-0)
Amir Jorza (49)

Una din marile favorite ale promovării în L2, după un sezon excelent, cu un lot și un antrenor valoros, Reșița s-a impus la limită însă ajunge astfel și matematic, după cum se spune, “cu un picior” spre meciul decisiv, dincolo de calculele hârtiei. Succes greu pe tabelă, dar care cântărește enorm, după reușita lui Jorza în urma centrării lui Vali Munteanu.

B8: CSM Deva (L2, S7) – CSC Dumbrăviţa (L1, S8) 1-5 (1-1)
Florin Stelea (45+1 – pen.) / Adrian Bain (18), Dragan Paulevici (47, 51), Costel Zurbagiu (58), Luca Bodri (72)

După ce recent a câștigat și Cupa Satelor la nivel de copii, demonstrând că are și viitor, nu doar prezent, Dumbrăvița s-a remarcat devenind echipa din această fază a competiției cu cele mai multe goluri marcate, 5 la număr! În partida disputată la Orăștie, oaspeții s-au desprins după pauză, ce-i drept, după ce fuseseră egalați la unu în prelungirile primei reprize. Dar diferența uriașă de la final le conferă un retur fără griji.

B9: CAO Oradea (L2, S10) – CS Hunedoara (L1, S9) 2-4 (1-1)
Daniel Cîrjan (25 – pen.), Mihai Ion (90+2) / Marian Trăşcan (10), Sergiu Arnăutu (47), Antonio Bradu (49), Andrei Roşu (70)

O altă mare favorită la promovare a jucat în deplasare, CS Hunedoara pregătită de Florin Maxim începând meciul cu gol dar având o primă repriză cu avantaj minim până la urmă, bihorenii nefiind nicidecum o pradă ușoară. A fost 1-1 la pauză, abia mitanul secund oferind o parte mai convingătoare pentru hunedorenii, golul diferenței de două reușite fiind marcat totuși în prelungirile partidei!

B10: Metalurgistul Cugir (L2, S9) – Minaur Baia Mare (L1, S10) 0-4 (0-3)
David Simion (14), Viorel Chinde (21), Ricky Gneba (32), Raphael Stănescu (73)

Tot din postura de favoriți, maramureșenii au încheiat practic soarta calificării spre barajul decisiv încă din tur. Asta pentru că au început meciul de la Cugir în mare forță, după mai puțin de jumătate de oră având scor de neprezentare în favoarea lor, 3-0! Patrick Petre, cu două pase de gol, și Raphael Stănescu, cel care a închis tabela, sunt nume cunoscute inclusiv de la nivelul primei ligi și au fost printre protagoniști și de data aceasta.

CUM VOR ARĂTA FINALELE PENTRU LIGA 2

  • F1: Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2
  • F2: Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4
  • F3: Învingătoarea B6 v Învingătoarea B5
  • F4: Învingătoarea B8 v Învingătoarea B7
  • F5: Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10