Selecționerul Mirel Albon, alături de membrii staff-ului său, le-a ”convocat” pe tricolore la o ședință online, în cadrul căreia au discutat deja despre primul adversar pe care fetele noastre îl vor întâlni în toamnă: naționala Belgiei.

Din cauza pandemiei cu virusul COVID-19, partidele naționalei feminine din luna aprilie și iunie au fost amânate pentru toamnă. Datele de disputare ale acestora vor fi anunțate ulterior, însă programul inițial al meciurilor din septembrie rămâne neschimbat.

Prin urmare, pe 18 septembrie, naționala feminină se va deplasa în Belgia, unde este programat duelul cu țara gazdă! La doar câteva zile, pe 22 septembrie, tricolorele vor primi vizita Croației, adversarul pe care trebuia să îl întâlnească și în aprilie, în deplasare.

Selecționerul Mirel Albon ne-a povestit la final cum a decurs prima ședință de lucru în online cu tricolorele. ”Trecem printr-o perioadă care ne-a determinat să experimentăm lucruri noi. Pe parcursul acestor luni am fost în contact permanent cu jucătoarele echipei naționale. Fetele primesc săptămânal un program de antrenament pregătit de staff și sunt monitorizate. Astăzi însă, a fost pentru prima dată când am avut o ședintă de analiză online. A fost plăcut să ne revedem cu jucătoarele, însă scopul întâlnirii online a fost de pregătire. Am început deja analiza adversarilor din toamnă și am stabilit să ne întâlnim săptămânal pentru a discuta atât despre jocul nostru, dar și al adversarelor.

Am demarat acest mod de lucru și de comunicare deoarece noi suntem încă încrezători în șansele noastre de calificare. Sper ca până la meciurile din toamnă să avem toate jucătoarele disponibile. În aceste condiții, trebuie să profităm de șansele noastre și să ne luptăm de la egal la egal cu echipele din grupă. De altfel, această întâlnire în acest format a fost una foarte bună, pe care ne dorim să o continuăm și după reluarea activității sportive”, a concluzionat selecționerul primei reprezentative.