FOTO: FIFA.com

Honduras și Mexic sunt ultimele două echipe naționale care au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Odată cu aflarea echipelor din Concacaf calificate, se cunosct toate participantele la ediția Jocurilor Olimpice care se va disputa în acest an. Honduras și-a rezervat locul pentru turneul olimpic masculin de fotbal pentru a patra oară consecutiv, după ce a câștigat în fața Statelor Unite ale Americii, 2-1, în semifinala turneului de calificare olimpică masculină Concacaf, duminică. De asemenea, Mexic a trecut de Canada cu 2-0 și va bifa a treia sa participare la Jocurile Olimpice. Mexicani au cucerit aurul în 2012, la Londra.

ECHIPELE PARTICIPANTE

AFC: Japonia (țară gazdă), Australia, Coreea de Sud, Arabia Saudită
CAF: Coasta de Fildeș, Egipt, Africa de Sud
CONCACAF: Honduras, Mexic
CONMEBOL: Argentina, Brazilia
OFC: Noua Zeelandă
UEFA: Franța, Germania, ROMÂNIA, Spania

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost inițial programate în 2020, dar au fost amânate pentru anul acesta din cauza pandemiei. Turneul de fotbal va debuta pe 22 iulie și se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestației echipei naționale Under 21 la Campionatul European din 2019, când a ajuns în semifinale.

Tragerea la sorți va avea loc pe 21 aprilie, la sediul FIFA de la Zurich. Conform procedurii, nu va fi posibil ca două echipe din același continent să fie repartizate în aceeași grupă.