16 țări de pe trei continente au participat la evenimentul care a avut loc în Mexic în perioada 29 ianuarie – 27 martie 2022. România a învins în finală Qatar cu scorul de 6-1.

Echipa României a încheiat turneul cu victorii pe linie, după ce a învins în meciurile din grupe Secretariatul pentru Relații Externe din Mexic (SRE), SUA, Rusia, Ucraina, Belgia și El Salvador. În partida din sferturile de finală, echipa României a câștigat împotriva delegației Uniunii Europene, iar în semifinală a câștigat din nou contra Mexicului.

Finala a fost disputată împotriva țării organizatoare, Qatar, iar România a învins cu scorul de 6-1. La meciurile disputate în fazele superioare ale turneului a participat ca jucător și consilierul economic și șeful Misiunii, Răzvan Pîrcălăbescu. După finală, membrii echipei au fost medaliați și au primit cupa învingătorilor, apoi au participat la o scurtă celebrare la reședința ambasadorului Qatar în Mexic.

Românii din cadrul Ambasadei s-au remarcat și în tribune, unde suporterii au fost premiați pentru cea mai frumoasă galerie din cadrul turneului. La meciurile din semifinale și finală, România a fost susținută și de membri ai comunității românești în Mexic.

Membrii ambasadei vor continua promovarea României în Mexic și vor acorda importanță tuturor evenimentelor sportive menite să aducă vizibilitate României.